Kultura Kultura

ODRASTANJE

Novi hrvatski film za mlade: "Za ona dobra stara vremena" otvara Vukovar film festival

ODRASTANJE

Nakon što je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Puli, film "Za ona dobra stara vremena" otvorit će u četvrtak, 23. kolovoza, dvanaesto izdanje Vukovar film festivala. Riječ je o novom domaćem filmu za mlade koji opisuje odrastanje jedne generacije u Hrvatskoj.
Radnja prati nekolicinu prijatelja u ranim dvadesetima za koje je život još uvijek igra. Ipak, hladan tuš zadaje im hrvatska svakodnevica i polako shvaćaju da za njih ovdje i nema neke perspektive. Kako se snaći i naći svoje mjesto pod suncem? Ima li se smisla boriti ili je izlaz u odlasku iz Hrvatske, to muči likove između tuluma, izlazaka, utakmica i ljubavnih zapletaja. Iznenadne odluke koje će morati donijeti odredit će im životne putove, ali i staviti njihovo prijateljstvo na ispit zrelosti.
S obzirom na to da su u središtu akteri u ranim dvadesetima, u filmu je angažirana i čitava generacija novih mladih glumaca. U glavnim su se ulogama tako našli Filip Sertić, Marko Petrić, Karlo Mrkša te Vini Jurčić.
- Mislim da će svatko moći prepoznati likove koje smo htjeli prikazati - kaže nam Sertić koji je utjelovio kvartovskog dečka Tomislava.


Film je režirao Eduard Galić po scenariju Dominika Galića, a nakon projekcije na Vukovar film festivalu, "Za ona dobra stara vremena" kreće u kinodistribuciju.
Osim ove filmske poslastice, publiku tijekom četiri dana festivala očekuje još velik broj dugometražnih i kratkometražnih naslova, kako hrvatskih tako i onih inozemnih.

Naslovnica Kultura