Kultura Kultura

Slobodan ulaz

Splitsko ljeto daje prostor i poeziji: večeras na Sustipanu poslušajte tri suvremene splitske pjesnikinje

Slobodan ulaz

U okviru Splitskog ljeta u srijedu u 21 sat uz slobodan ulaz na Sustipanu predstavljaju se tri suvremene splitske pjesnikinje Ivana Čagalj, Katja Grcić i Nada Topić. One će predstaviti svoj rad, ali i govoriti o prirodi poezije i njezinu mjestu u društvu.

Za dramsku komponentu razgovora pobrinut će se moderator Jasen Boko, a interpretacija stihova povjerena je glumici HNK Split Andrijani Vicković.

Ivana Čagalj dosadašnji je autorski rad objedinila u zbirci "Paralaksa". U poeziji se dotiče pitanja komunikacije, tijela, duhovnosti, zavičaja i djetinjstva. Trenutno radi kao lektorica za hrvatski jezik i književnost na Šleskom Sveučilištu u Katovicama.

Katja Grcić autorica je dviju zbirki, "Nosive konstrukcije" i "Ljeto".

Njezine poetske tekstove odlikuje sažetost izraza, duhovitost, pa i crni humor, i usmjerenje ka poetskoj prozi. Pri prezentaciji poezije sklona je sceničnosti i izvedbenim eksperimentima. U pripremi je i objava proznog teksta "Pisma Ziti", a zanima je i dramaturgija. Pjesme i ciklusi prevedeni su joj na nekoliko jezika.

Nada Topić objavila je zbirke "Svetac u trajektnoj luci", "Meteorologija tijela" te "Bezbroj i druge jednine", u kojima je pokazala sklonost konceptualizaciji i sažetosti izraza. Objavila je i zapaženu knjigu kratke proze "Male stvari". Kao doktorica bibliotekarstva objavila je zapaženu knjigu "Knjižara Morpurgo u Splitu".

 

Naslovnica Kultura