StoryEditorOCM
Izbori 2021PODRŠKA NA TERENU

Bojan Glavašević posjetio štand koalicije Možemo, Pametno i Nova ljevica: ‘Uvjeren sam da će u Splitu ostvariti dobar rezultat, sigurno ulaze u Gradsko vijeće‘

Piše Merien Ilić
26. travnja 2021. - 12:39

Split je ovog ponedjeljka posjetio Bojan Glavašević, saborski zastupnik političke platforme Možemo!, kako bi podržao svoju koalicijsku ekipu okupljenu oko stranaka Možemo!, Pametno za Split i Dalmaciju te Nove ljevice.

- Došao sam im dati svoju podršku, a uvjeren sam da će koalicija ostvariti dobar rezultat u Splitu na izborima, da će sigurno ući u Gradsko vijeće i tamo učiniti jednu grupaciju bez koje se vlast u gradu neće moći formirati.

Inače, program koalicije za Split je jako dobar, posebice onaj dio koji je usmjeren na komunalne probleme. I sam sam se uvjerio jutros, dok sam autom dolazio u centar grada, koliki problem s parkingom i gustim prometom imate.

Unutar predizbornog programa sviđa mi se i fokus na stanogradnju. Zaista očekujem dobre rezultate. I u drugim sredinama naša koalicija stoji jako dobro.

U Zagrebu i nekim gradovima očekujemo pobjedu i značajne promjene, u Dubrovniku i Puli primjerice, očekujemo fenomenalne rezultate... Mislim da ćemo na izborima ostaviti dobar trag - kazao je Glavašević, kojeg smo susreli u Marmontovoj ulici kod štanda koalicije gdje su se prikupljali potpisi, uz razgovor građana s kandidatima s liste.

image
Vojko Bašić/Cropix

Tamara Visković, kandidatkinja za dogradonačelnicu, dotakla se rješenja stambenog pitanja koje predlaže koalicija Pametno, Možemo i Nova ljevica:

- Porazna statistika je da u Hrvatskoj više od 75 posto ljudi mlađih od 35 godina još uvijek živi s roditeljima, a pretpostavljam da je u Splitu taj postotak još i veći s obzirom na cijene najma ili kupnje stanova.

U Splitu se većina stambenih kvadrata pretvara u turističke, s cijenom kvadrata među najskupljima u Europi u odnosu na primanja stanovništva.

Jako je teško riješiti stambeno pitanje mladim ljudima, a da pritom ne uđu u dužničko ropstvo. Zato predlažemo da se taj problem rješava kroz izgradnju javnih stanova za neprofitni dugoročni najam.

Tako bismo izbjegli da se zbog napuhane cijene stanova taj novac prebacuje bankama kao ekstraprofit umjesto da se stvarno radi na korist građana.

Uz to, nemamo nikakvu garanciju da stanovi POS-a ili oni kupljeni poticanim kreditima sutra opet neće postati turistički objekti ili da se vrate na tržište po tržišnim cijenama – naglasila je Visković.

image
Vojko Bašić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 13:15