stdClass Object ( [id] => 1309918 [title] => Di ćeš ti više pronać čeljade da imadeš sukin izist po kila i podilit litar?! Ritke su to oaze, ka sajam na Zadvarju... [alias] => di-ces-ti-vise-pronac-celjade-da-imades-sukin-izist-po-kila-i-podilit-litar-ritke-su-to-oaze-ka-sajam-na-zadvarju [catid] => 251 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Svi su dobre volje i budni ko da je podne! Živo je i bučno, neobična jedna kombinacija za rano jutro: sudaraju se za istin stolovima kave, pelinkovci i pečena janjetina.

U čitavoj gostioni nema jedne slobodne stolice. Konobari na pijatićima za čaj raznose velike, raščetvorene glavice kapule. Litnje, one ljubičaste, salatne.

---

---

Osan je sati. Izjutra. Žvaču, bogami, i gospođe. Žuti se i zlati kožica s rebara, krcka pod zubima. Po njoj sitne, sitne suze masnoće.

Tare taj naš narod nadlanicon čela, oblijo ga znoj svega, ali čupa i glođe uslast, ne pušća ni zalogaja. Biraju s pladnjeva šta će i privrću pinjuron isičene komade mesa, triba znat izabrat i dobar vid imat.

---

image

Bira se s pladnjeva šta će i privrće pinjuron isičene komade mesa, triba znat izabrat i dobar vid imat...

Ante Čizmić/Cropix
---

Svak bi plećke, ona prva strada! Drugi, opet, vole s vrata, di je više kosti, a u porciji naiđe i po komad buta. Rubon sjajnih inoksovih ovala već se stiska janjeća masnoća. Po čašama isto, tačno se na staklu poznaje čiji su je prsti grabili, ne triba ti forenziku studirat, otkriju te ovde isti čas!

Privatijo se paprčnjaka...

- Mmmm, dobar je, umjereno slan, more podnit dobra dva gemišta...

Ivan Skender privatijo se paprčnjaka. Padnijo mu je bijo i u krilo, al je Iko stisnijo noge, ko je manit pustit opek na pod!

Nude i nas: došli jutros ozdala, iz Jesenica, na zadvarski pazar. Skender, Tonči Čopac Moša i Mate Klarić Belo. Sparno je da bog sačuva:

- Neka je, lako je se žrtvovat za vakoga kozlina. Ukinu li pazar, veliko će sranje napravit - viču sva trojica.

---

image

Mate Klarić Belo, Ivan Skender i Tonči Čopac Moša: "Ukinu li pazar, veliko će sranje napravit! Nije u nas u Zagori lav kralj životinja, već su janje i kozle"

Ante Čizmić/Cropix
---

Nije u nas u Zagori lav kralj životinja, već su janje i kozle! I di ćeš ti više pronać čeljade da imadeš sukin izist po kila i podilit litar?! Ritke su to oaze. Jedne eno svakoga utorka na Zadvarju. Kažu Moša, Skender i Belo, na nogama su jutros od pet i po sati, a daleko je do ručka.

- Pa ne mislite danas i ručavat?!

- Bog te pomoga, ja san jutros do sedan sati osan soparnika proda! Neće prazna vrića uzgor stat - razumno će Moša, obnovitelj starih kuća i kralj poljičke delikatese.

Iđemo dalje, čačakalice su lolama davno među zubima i stisnutin kosiricama. A gospođe ih jednon rukon kriju, drugon vješto čačkaju i srču arju. Da vide je li zrak čist među sjekutićima.

Banci su se pružili uzduž sjenovite ceste. Pod lisnatin kostelama promiče masa. Svaoklen! Iz Poljske, Češke, Slovačke. Manje iz Njemačke! Pa iz Austrije, Slovenije, Niskozemske, Norveške. Nećete virovat - prispili i jedni s Madagaskara!

- Baš s Madagaskara ili iz okolice?

- S Madagaskara... Ali živimo u Parizu. Kupili malo pečenog odojka i nosimo kući u Opanke. Super je tržnica, ima svašta zanimljivo, baš uživamno...

- Pa oklen vas u Opancima?! Ovin lovrećkima?!

- Pa daaa, imamo rodbinu neku u Opancima, jako nam se sviđa, eto nas opet dogodine.

Evo kako se zovu, morali smo slovkat: Hery i Fanja Rambelomanantsoa i Francois Rafanomezantsoa. Polomit jezik, ima čitava abeceda slova u oba prezimena! Ko zna bi li oni znali sročit "kad mi te vidiše, razveseliše li mi ti se"?!

---

image

Francois Rafanomezantsoa, Fanya i Hery Rambelomezantsoa s Madagaskara su, ali žive u Parizu

Ante Čizmić/Cropix
---

Nema ovakvog sajma u Hamburgu...

Ima stranaca više nego domaćih! Dođu Cetini na rafting, iđu s autoceste ili k njoj, navraćaju iz Omiša, Brela, Makarske, Splita. Usput, prid kućama, babe side u ladovini. Prid njima po stočićima ulje, vino i rakija. Piše i na kartončićima. Kojima se babe lade.

- Je, je, sedmi put smo u Hrvatskoj, ali prvi put na Zadvarju. Bit ćemo u Dalmaciji desetak dana. Odličan je sajam, prekrasno lokalno povrće, voće, domaća hrana, proizvodi izrađeni u drvu, okusi mesa i slično. Ima i kod nas u Hamburgu sajmova, ali ovakav rijetko vidimo.

Može i zajednička fotografija. Na njoj: Mark, Katja, Steffi, Jonas, Jannes i Fynn. Vedri i nasmijani! Bez obzira što i sami vide da je sve skuplje nego lani. Skuplje je i u Njemačkoj, ali su plaće bolje. A vidi Steffi, sva je posuta pjegicama!

---

image

Mark, Katja, Steffi, Jonas Jannes Fynn - vedri i nasmijani, bez obzira što i sami vide da je sve skuplje nego lani

Ante Čizmić/Cropix
---

Josip Kanaet iz Potravlja dovozi držala za seoske alate: motike, maškline, kose, grablje, lopate...

- Kupuje li iko držala?

- Samo ko je priša sedandeset! Mlađi samo u mobitel gledaju.

Grabova su držala u Josipa. Još je bolja drinovina, ali ko će je dat da je ravna i da valja za dugačko držalo:

- Kažu da je Marko Kraljević istrava vodu iz drinovine, devet godina stare! Đava bi je rukama istra i kad je zelena, kamal kad je suva! Dolazijo jedan da će sa mnon u drinjine - znaš li ti šta su drinjine - ali prvo pita jesu li uz asvalt...

---

image

Josip Kanaet iz Potravlja dovozi držala za seoske alate: motike, maškline, kose, grablje, lopate...

Ante Čizmić/Cropix
---

Eto Alena Sisarića, doša iz Podgore, nosi motiku pradida Mije. Puklo jon držalo od starosti, a Alen ima doli vinoteku i rada bi motiku izložijo. Nasadit će mu je Josip po zanatu: sve skupa, držalo i ruke, 10 eura. Jedina je mana što je držalo sad novo, bile boje, a ono staro pocrnilo, poznavalo se odma da je orginal, da je stotine žulja nabilo.

Tako je i Brzi iz Mućki ima najstariju brezovu metlu u Peckhamu. Samo što je na njoj više puta minjano i držalo i pruće.

‘Cijene su ošle 30 posto, a gostiju je 30 posto manje‘

- Ima li gostiju na Rivijeri?

- Ima.

- Je li in skupo?

- Ovako ti je: cijene su ošle 30 posto, a gostiju je 30 posto manje. Tako da je isto para, a muka manja. Pa je l to bolje, ha, ha, ha?!

I pečeno je bilo jeftinije nazad par godina. Sad je odojak 25, janjetina 35. Isto narod žvače:

- To je danas akcija za Svetoga Jakova. Odojci su slavonski...

- Misliš, ovi što su utekli s eutanazije?!

- Ha, ha, ha, tako je! A janjetina i kozletina iz kaštelanskoga i šibenskoga zaleđa.

---

image

Zajebancija, šta je drugo čoviku priostalo - veli gostioničar Mate Santrić i rodijak Mate Šuta

Ante Čizmić/Cropix
---

Zajebancija, šta je drugo čoviku priostalo, veli gostioničar Mate Santrić i rodijak Mate Šuta. Zeru su in mediji i dodijali. Eno, nikidan naletili neki iz Playboya, slikavali misicu na vodopadu Gubavica. Za duplericu. Pa ogladnili.

Mijo Jažić, iz Glavine, metnijo šugaman za vrat. Lila boje. Ko ona salatna kapula. Vas je u vodi. Kako i neće kad je od jutros ispeka ko zna koliko pilića. Ima prikolicu, obilazi pazare i peče. Natakne po pet, šest komada na žicu, pa tako na pet, šest katova. Vrti 30 komada otputa. Po osan eura pile. Red se čeka, a Mijo i zapisuje, samo što još brojeve ne izdaje. Ko doktor.

---

image

Mijo Jažić iz Glavine, metnijo šugaman za vrat. Lila boje. Ko ona salatna kapula. Vas je u vodi, di i neće...

Ante Čizmić/Cropix
---

- Da je bolje, ne bi valjalo! Benkovački je sajam podaleko i jednon misečno, a na Zadvarju je svake sedmice. Četri puta više posla. Stranci su pojačali sezonu ove godine, govorin na Zadvarju.

- Ajde?!

- Kako ne, ja danas iman sigurno 40 do 50 pilića samo za strance.

- Pa šta kažu?

- Da nismo tribali euro ni uvodit, da je zato sve poskupilo. Ove godine fali domaćega naroda, pala mu je vrlo platežna moć.

- Ima li u vas Imoćana još pazara u Cisti Provi?

- Izdušijo ti je pazar u Cisti. Jebiga, otkad su ošle banke iz Ciste narod više nema di podignit penzije i odma ti se to odrazi.

Uza nj je i žena mu: - Iman 3000 glavica kupusa za salatu i 8000 za ukiselit, 15.000 roge paprike, tonu i po luka.

---

image

Mina Jažić: Iman 3000 glavica kupusa za salatu i 8000 za ukiselit...

Ante Čizmić/Cropix
---

 

Ćaća iz Knina, mater iz Škotske

Pazaron se muvaju i James Marinko, ćer mu Lola Marinko Beale, momak jon Angus Meads i prijatelj Cristian Garcia. James voda i šarenog ćuku na uzici.

- Moj je ćaća iz Knina, a mater iz Škotske. Davno su kupili kuću u Pisku, još 1966. godine. Dolazili smo liti iz Brightona, ali ja san se skroz priselija amo ima dvi godine - kaže James.

---

image

James Marinko, Lola Marinko Beale i Angus Meads

Ante Čizmić/Cropix
---

- Nisan bila 16 godina ovde! Odlično je i baš se radujen, vidila san super antike stare i prekrasnu lokalnu hranu - dodaje Lola.

- A šta kaže zet Angus?

- Prvi put sam u Hrvatskoj i jako mi se sviđa. Tržnice u Engleskoj nemaju ovako jedinstven karakter i tako izraženu tradiciju. Nije preskupo, dosta je sigurno utjecao i euro, ali kod nas su bolje plaće pa lakše podnosimo cijene nego Hrvati - veli Angus.

Tihi Garcia iz Tudele govori da mu se zadvarski pazar sviđa više nego slične pijace u njegovoj Navari na sjeveru Španjolske. Dublji da su okusi. Lani je bijo u Splitu, ove godine u Pisku.

Svi iz ekipe viču da je bila ekstra Cristianova paella od stonskih školjaka, a njemu da je se jako svidila neka riba salpa iz vrše.

Pod šeširon sve nas mirka Tonći Ćaleta. Vadi nalivpero i potpisuje se krasopison u blok. Metnijo i da je doktor - "dr". Jok oni za ljude, nego da je doktor za medicinske mašine. Položijo u Karlsruheu i obaša čitav svit. Radijo za Pfizer i La Roche. Tako kaže. Zapinje mu hrvatski, a mi ne govorimo njemački. Ni on engleski.

---

image

Pod šeširon nas mirka Tonći Ćaleta. Kaže da je doktor - jok oni za ljude, nego da je doktor za medicinske mašine...

Ante Čizmić/Cropix
---

- Živen u Heidelbergu, ali se vraćan u Žeževicu, adresa: Ćalete broj četri. Di je meni didovina. Sad se iđen prijavit.

- Sritno!

‘Sve je skuplje nego u Njemačkoj. Nešto i duplo!‘

Od Martine Stipetić učinilo nam se da je strankinja: čitava liva ruka ispisana, a u donjoj usni minđuša. Pirsing. Ona je Zagorka, muž jon Ante iz triljskih Novih Sela. S dvoje dice, Rokon i Ivanon. Žive u Düsseldorfu:

- Jedino su gorivo, meso i cigare jeftiniji u Hrvatskoj, drugo je sve skuplje nego u Njemačkoj. Nešto i duplo! A poskupile su cijene i gori... Dica došla vidit stoku, pa ćemo u Dugi Rat na more. Nema gužve po plažama ove godine.

---

image

Ante i Martina Stipetić s djecom Rokom i Ivanom

Ante Čizmić/Cropix
---

Silvana Pehar iz Piska i Suzana Ćelić iz Brela vrte glavon od skupoće. Tilo in uzet dva eura za tri, četri kapule. Za kilo fažoleta i tri batata pitalo in 15 eura. Moreš u Mije Jažića dobit dva pečena pileta za te pare! Ili se obut kod Dražena Tomića, ima kineske obuće pun kombi. Dotra iz Vinkovaca. Radnih cipela do broja 50! One su po 40 eura. Ovizi drugih ima i po 10, 15.

---

image

Može se obut kod Dražena Tomića, ima kineske obuće pun kombi

Ante Čizmić/Cropix
------
image

Silvana Pehar iz Piska i Suzana Ćelić iz Brela vrte glavon od skupoće - tilo in uzet dva eura za tri, četri kapule

Ante Čizmić/Cropix
---

Stoke - slabo. Di koja krava. Jedan iz Karlovca ne tijo se slikat. Badnijo je se kad ga upitasmo koliko je potra živine. Misli da radimo za Carinu. Viče, evo ti moje guzice pa nju uslikaj! I pođe svlačit gaće. I krave odmiču glave.

---

image

Stoke - slabo, di koja krava...

Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
---

Evo ti drugoga, domaći je, Dalmatinac. Uzbroja se, neće ni slike ni imena:

- Nema šarenih kokošiju ni tuka! A di je prasad?! Šta će mi u deseti misec! Skuplja junetina od teletine, pa kad je to bilo?! Peleti po 10 eura vrića. A bili kilo po kunu, 15 kuna za vriću. Gledan ribu, 250 kuna pitaju! Ko da jon posipaju kukuruz u more čitavu godinu! Sve po jadnomu narodu...

Ajmo kući, dosta je. Udara u glavu, a nije ni 11 sati. Prolazi kombi, oni transporter, žuti se ko pipun. Nekad bijo poštanski. Njemačke table, otvorena bočna vrata. Unutra, vidi se - naši su. Nako, crnomanjasti. Oliver piva: "Svoju zvizdu slidin..."

---

image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => svi su dobre volje [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => svi su dobre volje 2 0 10771 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-07-26 13:15:24 [created_by] => 3259 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-07-27 11:58:50 [modified_by] => 3259 [publish_up] => 2023-07-27 09:58:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 251 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Dalmatinske zagore. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, zagora [secure] => 0 [page_title] => Zagora [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Di ćeš ti više pronać čeljade da imadeš sukin izist po kila i podilit litar?! Ritke su to oaze, ka sajam na Zadvarju... [metakey] => zadvarje, sajam [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25338922.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25333013.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25332978.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25332980.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25332982.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25332984.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25332986.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25332988.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25332989.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25332991.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25332992.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25332993.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25332994.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25332995.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25332996.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25332997.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25332998.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25332999.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25333000.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25333001.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25333002.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25333003.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25333004.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25333005.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25333006.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25333007.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25333008.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25333009.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25333010.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25333011.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25333012.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25333014.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25333015.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25333016.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/26\/25333017.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Tradicionalni sajam u Zadvarju odr\u017eava se godinama svakog utorka\u00a0<\/p>","

Francois Rafanomezantsoa, Fanya i Hery Rambelomezantsoa s Madagaskara su, ali \u017eive u Parizu<\/p>","

Mijo Ja\u017ei\u0107<\/p>","

Mo\u017ee se obut kod Dra\u017eena Tomi\u0107a, ima kineske obu\u0107e pun kombi<\/p>","

Dra\u017een Tomi\u0107<\/p>","

Silvana Pehar iz Piska i Suzana \u0106eli\u0107 iz Brela vrte glavon od skupo\u0107e - tilo in uzet dva eura za tri, \u010detri kapule<\/p>","

Josip Kanaet\u00a0iz Potravlja dovozi dr\u017eala za seoske alate: motike, ma\u0161kline, kose, grablje, lopate...<\/p>","

Josip Kanaet<\/p>","

Mark, Katja, Steffi, Jonas Jannes Fynn - vedri i nasmijani, bez obzira \u0161to i sami vide da je sve skuplje nego lani<\/p>","

Mate Klari\u0107 Belo, Ivan Skender i Ton\u010di \u010copac Mo\u0161a: \u201dUkinu li pazar, veliko \u0107e sranje napravit! Nije u nas u Zagori lav kralj \u017eivotinja, ve\u0107 su janje i kozle\u201d<\/p>","

Zajebancija, \u0161ta je drugo \u010doviku priostalo - veli gostioni\u010dar Mate Santri\u0107 i rodijak Mate \u0160uta<\/p>","

Tradicionalni sajam u Zadvarju odr\u017eava se svakog utorka vi\u0161e od tristo godina<\/p>","

Mate Santri\u0107<\/p>","","","

Bira\u00a0se s pladnjeva \u0161ta \u0107e i privr\u0107e\u00a0pinjuron isi\u010dene komade mesa, triba znat izabrat i dobar vid imat...<\/p>","","","","","","","","","

Mina Ja\u017ei\u0107: Iman 3000 glavica kupusa za salatu i 8000 za ukiselit...<\/p>","","","","

Stoke - slabo, di koja\u00a0krava...<\/p>","","

Ante i Martina Stipeti\u0107 s djecom Rokom i Ivanom<\/p>","","

Mijo Ja\u017ei\u0107\u00a0iz Glavine, metnijo \u0161ugaman za vrat. Lila boje. Ko ona salatna kapula. Vas je u vodi, di i ne\u0107e...<\/p>","

Pod \u0161e\u0161iron nas mirka <\/strong>Ton\u0107i \u0106aleta. Ka\u017ee da je doktor -\u00a0jok oni za ljude, nego da je doktor za medicinske ma\u0161ine...<\/p>","

James Marinko, Lola Marinko Beale i Angus Meads<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1252","hd_25338922_1920.jpg":"1920x1080","k_25338922_1280.jpg":"1280x1280","k_25338922_1024.jpg":"1024x1024","k_25338922_640.jpg":"640x640","k_25338922_480.jpg":"480x480","k_25338922_340.jpg":"340x340","k_25338922_220.jpg":"220x220","o_25338922_1280.jpg":"1280x834","o_25338922_1024.jpg":"1024x667","o_25338922_640.jpg":"640x417","o_25338922_480.jpg":"480x313","o_25338922_340.jpg":"340x221","o_25338922_220.jpg":"220x143","h_25338922_1280.jpg":"1280x854","h_25338922_1024.jpg":"1024x683","h_25338922_640.jpg":"640x427","h_25338922_480.jpg":"480x320","h_25338922_340.jpg":"340x227","h_25338922_220.jpg":"220x147","pp_25338922_1280.jpg":"1280x1628","pp_25338922_1024.jpg":"1024x1303","pp_25338922_640.jpg":"640x814","pp_25338922_480.jpg":"480x611","pp_25338922_340.jpg":"340x432","pp_25338922_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1276","hd_25333013_1920.jpg":"1920x1080","k_25333013_1280.jpg":"1280x1280","k_25333013_1024.jpg":"1024x1024","k_25333013_640.jpg":"640x640","k_25333013_480.jpg":"480x480","k_25333013_340.jpg":"340x340","k_25333013_220.jpg":"220x220","o_25333013_1280.jpg":"1280x850","o_25333013_1024.jpg":"1024x680","o_25333013_640.jpg":"640x425","o_25333013_480.jpg":"480x319","o_25333013_340.jpg":"340x225","o_25333013_220.jpg":"220x146","h_25333013_1280.jpg":"1280x854","h_25333013_1024.jpg":"1024x683","h_25333013_640.jpg":"640x427","h_25333013_480.jpg":"480x320","h_25333013_340.jpg":"340x227","h_25333013_220.jpg":"220x147","pp_25333013_1280.jpg":"1280x1628","pp_25333013_1024.jpg":"1024x1303","pp_25333013_640.jpg":"640x814","pp_25333013_480.jpg":"480x611","pp_25333013_340.jpg":"340x432","pp_25333013_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1255","hd_25332978_1920.jpg":"1920x1080","k_25332978_1280.jpg":"1280x1280","k_25332978_1024.jpg":"1024x1024","k_25332978_640.jpg":"640x640","k_25332978_480.jpg":"480x480","k_25332978_340.jpg":"340x340","k_25332978_220.jpg":"220x220","o_25332978_1280.jpg":"1280x836","o_25332978_1024.jpg":"1024x669","o_25332978_640.jpg":"640x418","o_25332978_480.jpg":"480x313","o_25332978_340.jpg":"340x222","o_25332978_220.jpg":"220x143","h_25332978_1280.jpg":"1280x854","h_25332978_1024.jpg":"1024x683","h_25332978_640.jpg":"640x427","h_25332978_480.jpg":"480x320","h_25332978_340.jpg":"340x227","h_25332978_220.jpg":"220x147","pp_25332978_1280.jpg":"1280x1628","pp_25332978_1024.jpg":"1024x1303","pp_25332978_640.jpg":"640x814","pp_25332978_480.jpg":"480x611","pp_25332978_340.jpg":"340x432","pp_25332978_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1247","hd_25332980_1920.jpg":"1920x1080","k_25332980_1280.jpg":"1280x1280","k_25332980_1024.jpg":"1024x1024","k_25332980_640.jpg":"640x640","k_25332980_480.jpg":"480x480","k_25332980_340.jpg":"340x340","k_25332980_220.jpg":"220x220","o_25332980_1280.jpg":"1280x831","o_25332980_1024.jpg":"1024x665","o_25332980_640.jpg":"640x415","o_25332980_480.jpg":"480x311","o_25332980_340.jpg":"340x220","o_25332980_220.jpg":"220x142","h_25332980_1280.jpg":"1280x854","h_25332980_1024.jpg":"1024x683","h_25332980_640.jpg":"640x427","h_25332980_480.jpg":"480x320","h_25332980_340.jpg":"340x227","h_25332980_220.jpg":"220x147","pp_25332980_1280.jpg":"1280x1628","pp_25332980_1024.jpg":"1024x1303","pp_25332980_640.jpg":"640x814","pp_25332980_480.jpg":"480x611","pp_25332980_340.jpg":"340x432","pp_25332980_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_25332982_1920.jpg":"1920x1080","k_25332982_1280.jpg":"1280x1280","k_25332982_1024.jpg":"1024x1024","k_25332982_640.jpg":"640x640","k_25332982_480.jpg":"480x480","k_25332982_340.jpg":"340x340","k_25332982_220.jpg":"220x220","o_25332982_1280.jpg":"1280x852","o_25332982_1024.jpg":"1024x682","o_25332982_640.jpg":"640x426","o_25332982_480.jpg":"480x319","o_25332982_340.jpg":"340x226","o_25332982_220.jpg":"220x146","h_25332982_1280.jpg":"1280x854","h_25332982_1024.jpg":"1024x683","h_25332982_640.jpg":"640x427","h_25332982_480.jpg":"480x320","h_25332982_340.jpg":"340x227","h_25332982_220.jpg":"220x147","pp_25332982_1280.jpg":"1280x1628","pp_25332982_1024.jpg":"1024x1303","pp_25332982_640.jpg":"640x814","pp_25332982_480.jpg":"480x611","pp_25332982_340.jpg":"340x432","pp_25332982_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1328","hd_25332984_1920.jpg":"1920x1080","k_25332984_1280.jpg":"1280x1280","k_25332984_1024.jpg":"1024x1024","k_25332984_640.jpg":"640x640","k_25332984_480.jpg":"480x480","k_25332984_340.jpg":"340x340","k_25332984_220.jpg":"220x220","o_25332984_1280.jpg":"1280x885","o_25332984_1024.jpg":"1024x708","o_25332984_640.jpg":"640x442","o_25332984_480.jpg":"480x332","o_25332984_340.jpg":"340x235","o_25332984_220.jpg":"220x152","h_25332984_1280.jpg":"1280x854","h_25332984_1024.jpg":"1024x683","h_25332984_640.jpg":"640x427","h_25332984_480.jpg":"480x320","h_25332984_340.jpg":"340x227","h_25332984_220.jpg":"220x147","pp_25332984_1280.jpg":"1280x1628","pp_25332984_1024.jpg":"1024x1303","pp_25332984_640.jpg":"640x814","pp_25332984_480.jpg":"480x611","pp_25332984_340.jpg":"340x432","pp_25332984_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1304","hd_25332986_1920.jpg":"1920x1080","k_25332986_1280.jpg":"1280x1280","k_25332986_1024.jpg":"1024x1024","k_25332986_640.jpg":"640x640","k_25332986_480.jpg":"480x480","k_25332986_340.jpg":"340x340","k_25332986_220.jpg":"220x220","o_25332986_1280.jpg":"1280x869","o_25332986_1024.jpg":"1024x695","o_25332986_640.jpg":"640x434","o_25332986_480.jpg":"480x326","o_25332986_340.jpg":"340x230","o_25332986_220.jpg":"220x149","h_25332986_1280.jpg":"1280x854","h_25332986_1024.jpg":"1024x683","h_25332986_640.jpg":"640x427","h_25332986_480.jpg":"480x320","h_25332986_340.jpg":"340x227","h_25332986_220.jpg":"220x147","pp_25332986_1280.jpg":"1280x1628","pp_25332986_1024.jpg":"1024x1303","pp_25332986_640.jpg":"640x814","pp_25332986_480.jpg":"480x611","pp_25332986_340.jpg":"340x432","pp_25332986_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1352","hd_25332988_1920.jpg":"1920x1080","k_25332988_1280.jpg":"1280x1280","k_25332988_1024.jpg":"1024x1024","k_25332988_640.jpg":"640x640","k_25332988_480.jpg":"480x480","k_25332988_340.jpg":"340x340","k_25332988_220.jpg":"220x220","o_25332988_1280.jpg":"1280x901","o_25332988_1024.jpg":"1024x721","o_25332988_640.jpg":"640x450","o_25332988_480.jpg":"480x338","o_25332988_340.jpg":"340x239","o_25332988_220.jpg":"220x154","h_25332988_1280.jpg":"1280x854","h_25332988_1024.jpg":"1024x683","h_25332988_640.jpg":"640x427","h_25332988_480.jpg":"480x320","h_25332988_340.jpg":"340x227","h_25332988_220.jpg":"220x147","pp_25332988_1280.jpg":"1280x1628","pp_25332988_1024.jpg":"1024x1303","pp_25332988_640.jpg":"640x814","pp_25332988_480.jpg":"480x611","pp_25332988_340.jpg":"340x432","pp_25332988_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1231","hd_25332989_1920.jpg":"1920x1080","k_25332989_1280.jpg":"1280x1280","k_25332989_1024.jpg":"1024x1024","k_25332989_640.jpg":"640x640","k_25332989_480.jpg":"480x480","k_25332989_340.jpg":"340x340","k_25332989_220.jpg":"220x220","o_25332989_1280.jpg":"1280x820","o_25332989_1024.jpg":"1024x656","o_25332989_640.jpg":"640x410","o_25332989_480.jpg":"480x307","o_25332989_340.jpg":"340x217","o_25332989_220.jpg":"220x141","h_25332989_1280.jpg":"1280x854","h_25332989_1024.jpg":"1024x683","h_25332989_640.jpg":"640x427","h_25332989_480.jpg":"480x320","h_25332989_340.jpg":"340x227","h_25332989_220.jpg":"220x147","pp_25332989_1280.jpg":"1280x1628","pp_25332989_1024.jpg":"1024x1303","pp_25332989_640.jpg":"640x814","pp_25332989_480.jpg":"480x611","pp_25332989_340.jpg":"340x432","pp_25332989_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1274","hd_25332991_1920.jpg":"1920x1080","k_25332991_1280.jpg":"1280x1280","k_25332991_1024.jpg":"1024x1024","k_25332991_640.jpg":"640x640","k_25332991_480.jpg":"480x480","k_25332991_340.jpg":"340x340","k_25332991_220.jpg":"220x220","o_25332991_1280.jpg":"1280x849","o_25332991_1024.jpg":"1024x679","o_25332991_640.jpg":"640x424","o_25332991_480.jpg":"480x318","o_25332991_340.jpg":"340x225","o_25332991_220.jpg":"220x145","h_25332991_1280.jpg":"1280x854","h_25332991_1024.jpg":"1024x683","h_25332991_640.jpg":"640x427","h_25332991_480.jpg":"480x320","h_25332991_340.jpg":"340x227","h_25332991_220.jpg":"220x147","pp_25332991_1280.jpg":"1280x1628","pp_25332991_1024.jpg":"1024x1303","pp_25332991_640.jpg":"640x814","pp_25332991_480.jpg":"480x611","pp_25332991_340.jpg":"340x432","pp_25332991_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1236","hd_25332992_1920.jpg":"1920x1080","k_25332992_1280.jpg":"1280x1280","k_25332992_1024.jpg":"1024x1024","k_25332992_640.jpg":"640x640","k_25332992_480.jpg":"480x480","k_25332992_340.jpg":"340x340","k_25332992_220.jpg":"220x220","o_25332992_1280.jpg":"1280x824","o_25332992_1024.jpg":"1024x659","o_25332992_640.jpg":"640x412","o_25332992_480.jpg":"480x309","o_25332992_340.jpg":"340x218","o_25332992_220.jpg":"220x141","h_25332992_1280.jpg":"1280x854","h_25332992_1024.jpg":"1024x683","h_25332992_640.jpg":"640x427","h_25332992_480.jpg":"480x320","h_25332992_340.jpg":"340x227","h_25332992_220.jpg":"220x147","pp_25332992_1280.jpg":"1280x1628","pp_25332992_1024.jpg":"1024x1303","pp_25332992_640.jpg":"640x814","pp_25332992_480.jpg":"480x611","pp_25332992_340.jpg":"340x432","pp_25332992_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1208","hd_25332993_1920.jpg":"1920x1080","k_25332993_1280.jpg":"1280x1280","k_25332993_1024.jpg":"1024x1024","k_25332993_640.jpg":"640x640","k_25332993_480.jpg":"480x480","k_25332993_340.jpg":"340x340","k_25332993_220.jpg":"220x220","o_25332993_1280.jpg":"1280x805","o_25332993_1024.jpg":"1024x644","o_25332993_640.jpg":"640x402","o_25332993_480.jpg":"480x302","o_25332993_340.jpg":"340x213","o_25332993_220.jpg":"220x138","h_25332993_1280.jpg":"1280x854","h_25332993_1024.jpg":"1024x683","h_25332993_640.jpg":"640x427","h_25332993_480.jpg":"480x320","h_25332993_340.jpg":"340x227","h_25332993_220.jpg":"220x147","pp_25332993_1280.jpg":"1280x1628","pp_25332993_1024.jpg":"1024x1303","pp_25332993_640.jpg":"640x814","pp_25332993_480.jpg":"480x611","pp_25332993_340.jpg":"340x432","pp_25332993_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1344","hd_25332994_1920.jpg":"1920x1080","k_25332994_1280.jpg":"1280x1280","k_25332994_1024.jpg":"1024x1024","k_25332994_640.jpg":"640x640","k_25332994_480.jpg":"480x480","k_25332994_340.jpg":"340x340","k_25332994_220.jpg":"220x220","o_25332994_1280.jpg":"1280x896","o_25332994_1024.jpg":"1024x716","o_25332994_640.jpg":"640x448","o_25332994_480.jpg":"480x336","o_25332994_340.jpg":"340x238","o_25332994_220.jpg":"220x154","h_25332994_1280.jpg":"1280x854","h_25332994_1024.jpg":"1024x683","h_25332994_640.jpg":"640x427","h_25332994_480.jpg":"480x320","h_25332994_340.jpg":"340x227","h_25332994_220.jpg":"220x147","pp_25332994_1280.jpg":"1280x1628","pp_25332994_1024.jpg":"1024x1303","pp_25332994_640.jpg":"640x814","pp_25332994_480.jpg":"480x611","pp_25332994_340.jpg":"340x432","pp_25332994_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1213","hd_25332995_1920.jpg":"1920x1080","k_25332995_1280.jpg":"1280x1280","k_25332995_1024.jpg":"1024x1024","k_25332995_640.jpg":"640x640","k_25332995_480.jpg":"480x480","k_25332995_340.jpg":"340x340","k_25332995_220.jpg":"220x220","o_25332995_1280.jpg":"1280x808","o_25332995_1024.jpg":"1024x646","o_25332995_640.jpg":"640x404","o_25332995_480.jpg":"480x303","o_25332995_340.jpg":"340x214","o_25332995_220.jpg":"220x138","h_25332995_1280.jpg":"1280x854","h_25332995_1024.jpg":"1024x683","h_25332995_640.jpg":"640x427","h_25332995_480.jpg":"480x320","h_25332995_340.jpg":"340x227","h_25332995_220.jpg":"220x147","pp_25332995_1280.jpg":"1280x1628","pp_25332995_1024.jpg":"1024x1303","pp_25332995_640.jpg":"640x814","pp_25332995_480.jpg":"480x611","pp_25332995_340.jpg":"340x432","pp_25332995_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1233","hd_25332996_1920.jpg":"1920x1080","k_25332996_1280.jpg":"1280x1280","k_25332996_1024.jpg":"1024x1024","k_25332996_640.jpg":"640x640","k_25332996_480.jpg":"480x480","k_25332996_340.jpg":"340x340","k_25332996_220.jpg":"220x220","o_25332996_1280.jpg":"1280x822","o_25332996_1024.jpg":"1024x657","o_25332996_640.jpg":"640x411","o_25332996_480.jpg":"480x308","o_25332996_340.jpg":"340x218","o_25332996_220.jpg":"220x141","h_25332996_1280.jpg":"1280x854","h_25332996_1024.jpg":"1024x683","h_25332996_640.jpg":"640x427","h_25332996_480.jpg":"480x320","h_25332996_340.jpg":"340x227","h_25332996_220.jpg":"220x147","pp_25332996_1280.jpg":"1280x1628","pp_25332996_1024.jpg":"1024x1303","pp_25332996_640.jpg":"640x814","pp_25332996_480.jpg":"480x611","pp_25332996_340.jpg":"340x432","pp_25332996_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1243","hd_25332997_1920.jpg":"1920x1080","k_25332997_1280.jpg":"1280x1280","k_25332997_1024.jpg":"1024x1024","k_25332997_640.jpg":"640x640","k_25332997_480.jpg":"480x480","k_25332997_340.jpg":"340x340","k_25332997_220.jpg":"220x220","o_25332997_1280.jpg":"1280x828","o_25332997_1024.jpg":"1024x662","o_25332997_640.jpg":"640x414","o_25332997_480.jpg":"480x310","o_25332997_340.jpg":"340x220","o_25332997_220.jpg":"220x142","h_25332997_1280.jpg":"1280x854","h_25332997_1024.jpg":"1024x683","h_25332997_640.jpg":"640x427","h_25332997_480.jpg":"480x320","h_25332997_340.jpg":"340x227","h_25332997_220.jpg":"220x147","pp_25332997_1280.jpg":"1280x1628","pp_25332997_1024.jpg":"1024x1303","pp_25332997_640.jpg":"640x814","pp_25332997_480.jpg":"480x611","pp_25332997_340.jpg":"340x432","pp_25332997_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1167","hd_25332998_1920.jpg":"1920x1080","k_25332998_1280.jpg":"1280x1280","k_25332998_1024.jpg":"1024x1024","k_25332998_640.jpg":"640x640","k_25332998_480.jpg":"480x480","k_25332998_340.jpg":"340x340","k_25332998_220.jpg":"220x220","o_25332998_1280.jpg":"1280x778","o_25332998_1024.jpg":"1024x622","o_25332998_640.jpg":"640x389","o_25332998_480.jpg":"480x291","o_25332998_340.jpg":"340x206","o_25332998_220.jpg":"220x133","h_25332998_1280.jpg":"1280x854","h_25332998_1024.jpg":"1024x683","h_25332998_640.jpg":"640x427","h_25332998_480.jpg":"480x320","h_25332998_340.jpg":"340x227","h_25332998_220.jpg":"220x147","pp_25332998_1280.jpg":"1280x1628","pp_25332998_1024.jpg":"1024x1303","pp_25332998_640.jpg":"640x814","pp_25332998_480.jpg":"480x611","pp_25332998_340.jpg":"340x432","pp_25332998_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1208","hd_25332999_1920.jpg":"1920x1080","k_25332999_1280.jpg":"1280x1280","k_25332999_1024.jpg":"1024x1024","k_25332999_640.jpg":"640x640","k_25332999_480.jpg":"480x480","k_25332999_340.jpg":"340x340","k_25332999_220.jpg":"220x220","o_25332999_1280.jpg":"1280x805","o_25332999_1024.jpg":"1024x644","o_25332999_640.jpg":"640x402","o_25332999_480.jpg":"480x302","o_25332999_340.jpg":"340x213","o_25332999_220.jpg":"220x138","h_25332999_1280.jpg":"1280x854","h_25332999_1024.jpg":"1024x683","h_25332999_640.jpg":"640x427","h_25332999_480.jpg":"480x320","h_25332999_340.jpg":"340x227","h_25332999_220.jpg":"220x147","pp_25332999_1280.jpg":"1280x1628","pp_25332999_1024.jpg":"1024x1303","pp_25332999_640.jpg":"640x814","pp_25332999_480.jpg":"480x611","pp_25332999_340.jpg":"340x432","pp_25332999_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1225","hd_25333000_1920.jpg":"1920x1080","k_25333000_1280.jpg":"1280x1280","k_25333000_1024.jpg":"1024x1024","k_25333000_640.jpg":"640x640","k_25333000_480.jpg":"480x480","k_25333000_340.jpg":"340x340","k_25333000_220.jpg":"220x220","o_25333000_1280.jpg":"1280x816","o_25333000_1024.jpg":"1024x653","o_25333000_640.jpg":"640x408","o_25333000_480.jpg":"480x306","o_25333000_340.jpg":"340x216","o_25333000_220.jpg":"220x140","h_25333000_1280.jpg":"1280x854","h_25333000_1024.jpg":"1024x683","h_25333000_640.jpg":"640x427","h_25333000_480.jpg":"480x320","h_25333000_340.jpg":"340x227","h_25333000_220.jpg":"220x147","pp_25333000_1280.jpg":"1280x1628","pp_25333000_1024.jpg":"1024x1303","pp_25333000_640.jpg":"640x814","pp_25333000_480.jpg":"480x611","pp_25333000_340.jpg":"340x432","pp_25333000_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1110","hd_25333001_1920.jpg":"1920x1080","k_25333001_1280.jpg":"1280x1280","k_25333001_1024.jpg":"1024x1024","k_25333001_640.jpg":"640x640","k_25333001_480.jpg":"480x480","k_25333001_340.jpg":"340x340","k_25333001_220.jpg":"220x220","o_25333001_1280.jpg":"1280x740","o_25333001_1024.jpg":"1024x592","o_25333001_640.jpg":"640x370","o_25333001_480.jpg":"480x277","o_25333001_340.jpg":"340x196","o_25333001_220.jpg":"220x127","h_25333001_1280.jpg":"1280x854","h_25333001_1024.jpg":"1024x683","h_25333001_640.jpg":"640x427","h_25333001_480.jpg":"480x320","h_25333001_340.jpg":"340x227","h_25333001_220.jpg":"220x147","pp_25333001_1280.jpg":"1280x1628","pp_25333001_1024.jpg":"1024x1303","pp_25333001_640.jpg":"640x814","pp_25333001_480.jpg":"480x611","pp_25333001_340.jpg":"340x432","pp_25333001_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25333002_1920.jpg":"1920x1080","k_25333002_1280.jpg":"1280x1280","k_25333002_1024.jpg":"1024x1024","k_25333002_640.jpg":"640x640","k_25333002_480.jpg":"480x480","k_25333002_340.jpg":"340x340","k_25333002_220.jpg":"220x220","o_25333002_1280.jpg":"1280x853","o_25333002_1024.jpg":"1024x682","o_25333002_640.jpg":"640x426","o_25333002_480.jpg":"480x320","o_25333002_340.jpg":"340x226","o_25333002_220.jpg":"220x146","h_25333002_1280.jpg":"1280x854","h_25333002_1024.jpg":"1024x683","h_25333002_640.jpg":"640x427","h_25333002_480.jpg":"480x320","h_25333002_340.jpg":"340x227","h_25333002_220.jpg":"220x147","pp_25333002_1280.jpg":"1280x1628","pp_25333002_1024.jpg":"1024x1303","pp_25333002_640.jpg":"640x814","pp_25333002_480.jpg":"480x611","pp_25333002_340.jpg":"340x432","pp_25333002_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1192","hd_25333003_1920.jpg":"1920x1080","k_25333003_1280.jpg":"1280x1280","k_25333003_1024.jpg":"1024x1024","k_25333003_640.jpg":"640x640","k_25333003_480.jpg":"480x480","k_25333003_340.jpg":"340x340","k_25333003_220.jpg":"220x220","o_25333003_1280.jpg":"1280x794","o_25333003_1024.jpg":"1024x635","o_25333003_640.jpg":"640x397","o_25333003_480.jpg":"480x298","o_25333003_340.jpg":"340x211","o_25333003_220.jpg":"220x136","h_25333003_1280.jpg":"1280x854","h_25333003_1024.jpg":"1024x683","h_25333003_640.jpg":"640x427","h_25333003_480.jpg":"480x320","h_25333003_340.jpg":"340x227","h_25333003_220.jpg":"220x147","pp_25333003_1280.jpg":"1280x1628","pp_25333003_1024.jpg":"1024x1303","pp_25333003_640.jpg":"640x814","pp_25333003_480.jpg":"480x611","pp_25333003_340.jpg":"340x432","pp_25333003_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1303","hd_25333004_1920.jpg":"1920x1080","k_25333004_1280.jpg":"1280x1280","k_25333004_1024.jpg":"1024x1024","k_25333004_640.jpg":"640x640","k_25333004_480.jpg":"480x480","k_25333004_340.jpg":"340x340","k_25333004_220.jpg":"220x220","o_25333004_1280.jpg":"1280x868","o_25333004_1024.jpg":"1024x694","o_25333004_640.jpg":"640x434","o_25333004_480.jpg":"480x325","o_25333004_340.jpg":"340x230","o_25333004_220.jpg":"220x149","h_25333004_1280.jpg":"1280x854","h_25333004_1024.jpg":"1024x683","h_25333004_640.jpg":"640x427","h_25333004_480.jpg":"480x320","h_25333004_340.jpg":"340x227","h_25333004_220.jpg":"220x147","pp_25333004_1280.jpg":"1280x1628","pp_25333004_1024.jpg":"1024x1303","pp_25333004_640.jpg":"640x814","pp_25333004_480.jpg":"480x611","pp_25333004_340.jpg":"340x432","pp_25333004_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1259","hd_25333005_1920.jpg":"1920x1080","k_25333005_1280.jpg":"1280x1280","k_25333005_1024.jpg":"1024x1024","k_25333005_640.jpg":"640x640","k_25333005_480.jpg":"480x480","k_25333005_340.jpg":"340x340","k_25333005_220.jpg":"220x220","o_25333005_1280.jpg":"1280x839","o_25333005_1024.jpg":"1024x671","o_25333005_640.jpg":"640x419","o_25333005_480.jpg":"480x314","o_25333005_340.jpg":"340x222","o_25333005_220.jpg":"220x144","h_25333005_1280.jpg":"1280x854","h_25333005_1024.jpg":"1024x683","h_25333005_640.jpg":"640x427","h_25333005_480.jpg":"480x320","h_25333005_340.jpg":"340x227","h_25333005_220.jpg":"220x147","pp_25333005_1280.jpg":"1280x1628","pp_25333005_1024.jpg":"1024x1303","pp_25333005_640.jpg":"640x814","pp_25333005_480.jpg":"480x611","pp_25333005_340.jpg":"340x432","pp_25333005_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1206","hd_25333006_1920.jpg":"1920x1080","k_25333006_1280.jpg":"1280x1280","k_25333006_1024.jpg":"1024x1024","k_25333006_640.jpg":"640x640","k_25333006_480.jpg":"480x480","k_25333006_340.jpg":"340x340","k_25333006_220.jpg":"220x220","o_25333006_1280.jpg":"1280x804","o_25333006_1024.jpg":"1024x643","o_25333006_640.jpg":"640x402","o_25333006_480.jpg":"480x301","o_25333006_340.jpg":"340x213","o_25333006_220.jpg":"220x138","h_25333006_1280.jpg":"1280x854","h_25333006_1024.jpg":"1024x683","h_25333006_640.jpg":"640x427","h_25333006_480.jpg":"480x320","h_25333006_340.jpg":"340x227","h_25333006_220.jpg":"220x147","pp_25333006_1280.jpg":"1280x1628","pp_25333006_1024.jpg":"1024x1303","pp_25333006_640.jpg":"640x814","pp_25333006_480.jpg":"480x611","pp_25333006_340.jpg":"340x432","pp_25333006_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1189","hd_25333007_1920.jpg":"1920x1080","k_25333007_1280.jpg":"1280x1280","k_25333007_1024.jpg":"1024x1024","k_25333007_640.jpg":"640x640","k_25333007_480.jpg":"480x480","k_25333007_340.jpg":"340x340","k_25333007_220.jpg":"220x220","o_25333007_1280.jpg":"1280x792","o_25333007_1024.jpg":"1024x634","o_25333007_640.jpg":"640x396","o_25333007_480.jpg":"480x297","o_25333007_340.jpg":"340x210","o_25333007_220.jpg":"220x136","h_25333007_1280.jpg":"1280x854","h_25333007_1024.jpg":"1024x683","h_25333007_640.jpg":"640x427","h_25333007_480.jpg":"480x320","h_25333007_340.jpg":"340x227","h_25333007_220.jpg":"220x147","pp_25333007_1280.jpg":"1280x1628","pp_25333007_1024.jpg":"1024x1303","pp_25333007_640.jpg":"640x814","pp_25333007_480.jpg":"480x611","pp_25333007_340.jpg":"340x432","pp_25333007_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1232","hd_25333008_1920.jpg":"1920x1080","k_25333008_1280.jpg":"1280x1280","k_25333008_1024.jpg":"1024x1024","k_25333008_640.jpg":"640x640","k_25333008_480.jpg":"480x480","k_25333008_340.jpg":"340x340","k_25333008_220.jpg":"220x220","o_25333008_1280.jpg":"1280x821","o_25333008_1024.jpg":"1024x657","o_25333008_640.jpg":"640x410","o_25333008_480.jpg":"480x308","o_25333008_340.jpg":"340x218","o_25333008_220.jpg":"220x141","h_25333008_1280.jpg":"1280x854","h_25333008_1024.jpg":"1024x683","h_25333008_640.jpg":"640x427","h_25333008_480.jpg":"480x320","h_25333008_340.jpg":"340x227","h_25333008_220.jpg":"220x147","pp_25333008_1280.jpg":"1280x1628","pp_25333008_1024.jpg":"1024x1303","pp_25333008_640.jpg":"640x814","pp_25333008_480.jpg":"480x611","pp_25333008_340.jpg":"340x432","pp_25333008_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25333009_1920.jpg":"1920x1080","k_25333009_1280.jpg":"1280x1280","k_25333009_1024.jpg":"1024x1024","k_25333009_640.jpg":"640x640","k_25333009_480.jpg":"480x480","k_25333009_340.jpg":"340x340","k_25333009_220.jpg":"220x220","o_25333009_1280.jpg":"1280x853","o_25333009_1024.jpg":"1024x682","o_25333009_640.jpg":"640x426","o_25333009_480.jpg":"480x320","o_25333009_340.jpg":"340x226","o_25333009_220.jpg":"220x146","h_25333009_1280.jpg":"1280x854","h_25333009_1024.jpg":"1024x683","h_25333009_640.jpg":"640x427","h_25333009_480.jpg":"480x320","h_25333009_340.jpg":"340x227","h_25333009_220.jpg":"220x147","pp_25333009_1280.jpg":"1280x1628","pp_25333009_1024.jpg":"1024x1303","pp_25333009_640.jpg":"640x814","pp_25333009_480.jpg":"480x611","pp_25333009_340.jpg":"340x432","pp_25333009_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1288","hd_25333010_1920.jpg":"1920x1080","k_25333010_1280.jpg":"1280x1280","k_25333010_1024.jpg":"1024x1024","k_25333010_640.jpg":"640x640","k_25333010_480.jpg":"480x480","k_25333010_340.jpg":"340x340","k_25333010_220.jpg":"220x220","o_25333010_1280.jpg":"1280x858","o_25333010_1024.jpg":"1024x686","o_25333010_640.jpg":"640x429","o_25333010_480.jpg":"480x322","o_25333010_340.jpg":"340x228","o_25333010_220.jpg":"220x147","h_25333010_1280.jpg":"1280x854","h_25333010_1024.jpg":"1024x683","h_25333010_640.jpg":"640x427","h_25333010_480.jpg":"480x320","h_25333010_340.jpg":"340x227","h_25333010_220.jpg":"220x147","pp_25333010_1280.jpg":"1280x1628","pp_25333010_1024.jpg":"1024x1303","pp_25333010_640.jpg":"640x814","pp_25333010_480.jpg":"480x611","pp_25333010_340.jpg":"340x432","pp_25333010_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1159","hd_25333011_1920.jpg":"1920x1080","k_25333011_1280.jpg":"1280x1280","k_25333011_1024.jpg":"1024x1024","k_25333011_640.jpg":"640x640","k_25333011_480.jpg":"480x480","k_25333011_340.jpg":"340x340","k_25333011_220.jpg":"220x220","o_25333011_1280.jpg":"1280x772","o_25333011_1024.jpg":"1024x618","o_25333011_640.jpg":"640x386","o_25333011_480.jpg":"480x289","o_25333011_340.jpg":"340x205","o_25333011_220.jpg":"220x132","h_25333011_1280.jpg":"1280x854","h_25333011_1024.jpg":"1024x683","h_25333011_640.jpg":"640x427","h_25333011_480.jpg":"480x320","h_25333011_340.jpg":"340x227","h_25333011_220.jpg":"220x147","pp_25333011_1280.jpg":"1280x1628","pp_25333011_1024.jpg":"1024x1303","pp_25333011_640.jpg":"640x814","pp_25333011_480.jpg":"480x611","pp_25333011_340.jpg":"340x432","pp_25333011_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1273","hd_25333012_1920.jpg":"1920x1080","k_25333012_1280.jpg":"1280x1280","k_25333012_1024.jpg":"1024x1024","k_25333012_640.jpg":"640x640","k_25333012_480.jpg":"480x480","k_25333012_340.jpg":"340x340","k_25333012_220.jpg":"220x220","o_25333012_1280.jpg":"1280x848","o_25333012_1024.jpg":"1024x678","o_25333012_640.jpg":"640x424","o_25333012_480.jpg":"480x318","o_25333012_340.jpg":"340x225","o_25333012_220.jpg":"220x145","h_25333012_1280.jpg":"1280x854","h_25333012_1024.jpg":"1024x683","h_25333012_640.jpg":"640x427","h_25333012_480.jpg":"480x320","h_25333012_340.jpg":"340x227","h_25333012_220.jpg":"220x147","pp_25333012_1280.jpg":"1280x1628","pp_25333012_1024.jpg":"1024x1303","pp_25333012_640.jpg":"640x814","pp_25333012_480.jpg":"480x611","pp_25333012_340.jpg":"340x432","pp_25333012_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1203","hd_25333014_1920.jpg":"1920x1080","k_25333014_1280.jpg":"1280x1280","k_25333014_1024.jpg":"1024x1024","k_25333014_640.jpg":"640x640","k_25333014_480.jpg":"480x480","k_25333014_340.jpg":"340x340","k_25333014_220.jpg":"220x220","o_25333014_1280.jpg":"1280x802","o_25333014_1024.jpg":"1024x641","o_25333014_640.jpg":"640x401","o_25333014_480.jpg":"480x300","o_25333014_340.jpg":"340x213","o_25333014_220.jpg":"220x137","h_25333014_1280.jpg":"1280x854","h_25333014_1024.jpg":"1024x683","h_25333014_640.jpg":"640x427","h_25333014_480.jpg":"480x320","h_25333014_340.jpg":"340x227","h_25333014_220.jpg":"220x147","pp_25333014_1280.jpg":"1280x1628","pp_25333014_1024.jpg":"1024x1303","pp_25333014_640.jpg":"640x814","pp_25333014_480.jpg":"480x611","pp_25333014_340.jpg":"340x432","pp_25333014_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25333015_1920.jpg":"1920x1080","k_25333015_1280.jpg":"1280x1280","k_25333015_1024.jpg":"1024x1024","k_25333015_640.jpg":"640x640","k_25333015_480.jpg":"480x480","k_25333015_340.jpg":"340x340","k_25333015_220.jpg":"220x220","o_25333015_1280.jpg":"1280x853","o_25333015_1024.jpg":"1024x682","o_25333015_640.jpg":"640x426","o_25333015_480.jpg":"480x320","o_25333015_340.jpg":"340x226","o_25333015_220.jpg":"220x146","h_25333015_1280.jpg":"1280x854","h_25333015_1024.jpg":"1024x683","h_25333015_640.jpg":"640x427","h_25333015_480.jpg":"480x320","h_25333015_340.jpg":"340x227","h_25333015_220.jpg":"220x147","pp_25333015_1280.jpg":"1280x1628","pp_25333015_1024.jpg":"1024x1303","pp_25333015_640.jpg":"640x814","pp_25333015_480.jpg":"480x611","pp_25333015_340.jpg":"340x432","pp_25333015_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1328","hd_25333016_1920.jpg":"1920x1080","k_25333016_1280.jpg":"1280x1280","k_25333016_1024.jpg":"1024x1024","k_25333016_640.jpg":"640x640","k_25333016_480.jpg":"480x480","k_25333016_340.jpg":"340x340","k_25333016_220.jpg":"220x220","o_25333016_1280.jpg":"1280x885","o_25333016_1024.jpg":"1024x708","o_25333016_640.jpg":"640x442","o_25333016_480.jpg":"480x332","o_25333016_340.jpg":"340x235","o_25333016_220.jpg":"220x152","h_25333016_1280.jpg":"1280x854","h_25333016_1024.jpg":"1024x683","h_25333016_640.jpg":"640x427","h_25333016_480.jpg":"480x320","h_25333016_340.jpg":"340x227","h_25333016_220.jpg":"220x147","pp_25333016_1280.jpg":"1280x1628","pp_25333016_1024.jpg":"1024x1303","pp_25333016_640.jpg":"640x814","pp_25333016_480.jpg":"480x611","pp_25333016_340.jpg":"340x432","pp_25333016_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1301","hd_25333017_1920.jpg":"1920x1080","k_25333017_1280.jpg":"1280x1280","k_25333017_1024.jpg":"1024x1024","k_25333017_640.jpg":"640x640","k_25333017_480.jpg":"480x480","k_25333017_340.jpg":"340x340","k_25333017_220.jpg":"220x220","o_25333017_1280.jpg":"1280x867","o_25333017_1024.jpg":"1024x693","o_25333017_640.jpg":"640x433","o_25333017_480.jpg":"480x325","o_25333017_340.jpg":"340x230","o_25333017_220.jpg":"220x149","h_25333017_1280.jpg":"1280x854","h_25333017_1024.jpg":"1024x683","h_25333017_640.jpg":"640x427","h_25333017_480.jpg":"480x320","h_25333017_340.jpg":"340x227","h_25333017_220.jpg":"220x147","pp_25333017_1280.jpg":"1280x1628","pp_25333017_1024.jpg":"1024x1303","pp_25333017_640.jpg":"640x814","pp_25333017_480.jpg":"480x611","pp_25333017_340.jpg":"340x432","pp_25333017_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 251 [name] => Zagora [alias] => zagora [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 7 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7378205 Threads: 3 Questions: 1593442063 Slow queries: 4727325 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110357759 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/zagora ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 452 [name] => S mora i kraja [alias] => s-mora-i-kraja [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/s-mora-i-kraja ) ) [link] => /dalmacija/zagora/di-ces-ti-vise-pronac-celjade-da-imades-sukin-izist-po-kila-i-podilit-litar-ritke-su-to-oaze-ka-sajam-na-zadvarju-1309918 [printLink] => /dalmacija/zagora/di-ces-ti-vise-pronac-celjade-da-imades-sukin-izist-po-kila-i-podilit-litar-ritke-su-to-oaze-ka-sajam-na-zadvarju-1309918?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 190050 [name] => zadvarje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zadvarje [link] => /tag/zadvarje ) [1] => stdClass Object ( [id] => 274911 [name] => sajam [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sajam [link] => /tag/sajam ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => svi su dobre volje [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Di ćeš ti više pronać čeljade da imadeš sukin izist po kila i podilit litar?! Ritke su to oaze, ka sajam na Zadvarju... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3259 [name] => Damir Tolj [username] => damir.tolj [email] => damir.tolj@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$j6YkGvrD5xTYdagwEFenyuGNeBnNZ2egJcmTV7GuhLZN7LGCu5zhG [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/damir-tolj-3259 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1773 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/c2aa122986ce902459ac3b70b0b10780?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25338922.jpg [galleryCount] => 35 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ante Čizmić/Cropix [mainImageDesc] =>

Tradicionalni sajam u Zadvarju održava se godinama svakog utorka 

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25338922.jpg [title] =>

Tradicionalni sajam u Zadvarju održava se godinama svakog utorka 

Ante Čizmić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25333013.jpg [title] =>

Francois Rafanomezantsoa, Fanya i Hery Rambelomezantsoa s Madagaskara su, ali žive u Parizu

Ante Čizmić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25332978.jpg [title] =>

Mijo Jažić

Ante Čizmić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25332980.jpg [title] =>

Može se obut kod Dražena Tomića, ima kineske obuće pun kombi

Ante Čizmić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25332982.jpg [title] =>

Dražen Tomić

Ante Čizmić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25332984.jpg [title] =>

Silvana Pehar iz Piska i Suzana Ćelić iz Brela vrte glavon od skupoće - tilo in uzet dva eura za tri, četri kapule

Ante Čizmić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25332986.jpg [title] =>

Josip Kanaet iz Potravlja dovozi držala za seoske alate: motike, maškline, kose, grablje, lopate...

Ante Čizmić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25332988.jpg [title] =>

Josip Kanaet

Ante Čizmić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25332989.jpg [title] =>

Mark, Katja, Steffi, Jonas Jannes Fynn - vedri i nasmijani, bez obzira što i sami vide da je sve skuplje nego lani

Ante Čizmić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25332991.jpg [title] =>

Mate Klarić Belo, Ivan Skender i Tonči Čopac Moša: ”Ukinu li pazar, veliko će sranje napravit! Nije u nas u Zagori lav kralj životinja, već su janje i kozle”

Ante Čizmić/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25332992.jpg [title] =>

Zajebancija, šta je drugo čoviku priostalo - veli gostioničar Mate Santrić i rodijak Mate Šuta

Ante Čizmić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25332993.jpg [title] =>

Tradicionalni sajam u Zadvarju održava se svakog utorka više od tristo godina

Ante Čizmić/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25332994.jpg [title] =>

Mate Santrić

Ante Čizmić/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25332995.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25332996.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25332997.jpg [title] =>

Bira se s pladnjeva šta će i privrće pinjuron isičene komade mesa, triba znat izabrat i dobar vid imat...

Ante Čizmić/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25332998.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25332999.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25333000.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25333001.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25333002.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25333003.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25333004.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25333005.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25333006.jpg [title] =>

Mina Jažić: Iman 3000 glavica kupusa za salatu i 8000 za ukiselit...

Ante Čizmić/Cropix ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25333007.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25333008.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25333009.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [28] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25333010.jpg [title] =>

Stoke - slabo, di koja krava...

Ante Čizmić/Cropix ) [29] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25333011.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [30] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25333012.jpg [title] =>

Ante i Martina Stipetić s djecom Rokom i Ivanom

Ante Čizmić/Cropix ) [31] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25333014.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [32] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25333015.jpg [title] =>

Mijo Jažić iz Glavine, metnijo šugaman za vrat. Lila boje. Ko ona salatna kapula. Vas je u vodi, di i neće...

Ante Čizmić/Cropix ) [33] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25333016.jpg [title] =>

Pod šeširon nas mirka Tonći Ćaleta. Kaže da je doktor - jok oni za ljude, nego da je doktor za medicinske mašine...

Ante Čizmić/Cropix ) [34] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/26/25333017.jpg [title] =>

James Marinko, Lola Marinko Beale i Angus Meads

Ante Čizmić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Svi su dobre volje i budni ko da je podne! Živo je i bučno, neobična jedna kombinacija za rano jutro: sudaraju se za istin stolovima kave, pelinkovci i pečena janjetina.

U čitavoj gostioni nema jedne slobodne stolice. Konobari na pijatićima za čaj raznose velike, raščetvorene glavice kapule. Litnje, one ljubičaste, salatne.

---

---

Osan je sati. Izjutra. Žvaču, bogami, i gospođe. Žuti se i zlati kožica s rebara, krcka pod zubima. Po njoj sitne, sitne suze masnoće.

Tare taj naš narod nadlanicon čela, oblijo ga znoj svega, ali čupa i glođe uslast, ne pušća ni zalogaja. Biraju s pladnjeva šta će i privrću pinjuron isičene komade mesa, triba znat izabrat i dobar vid imat.

---

image

Bira se s pladnjeva šta će i privrće pinjuron isičene komade mesa, triba znat izabrat i dobar vid imat...

Ante Čizmić/Cropix
---

Svak bi plećke, ona prva strada! Drugi, opet, vole s vrata, di je više kosti, a u porciji naiđe i po komad buta. Rubon sjajnih inoksovih ovala već se stiska janjeća masnoća. Po čašama isto, tačno se na staklu poznaje čiji su je prsti grabili, ne triba ti forenziku studirat, otkriju te ovde isti čas!

Privatijo se paprčnjaka...

- Mmmm, dobar je, umjereno slan, more podnit dobra dva gemišta...

Ivan Skender privatijo se paprčnjaka. Padnijo mu je bijo i u krilo, al je Iko stisnijo noge, ko je manit pustit opek na pod!

Nude i nas: došli jutros ozdala, iz Jesenica, na zadvarski pazar. Skender, Tonči Čopac Moša i Mate Klarić Belo. Sparno je da bog sačuva:

- Neka je, lako je se žrtvovat za vakoga kozlina. Ukinu li pazar, veliko će sranje napravit - viču sva trojica.

---

image

Mate Klarić Belo, Ivan Skender i Tonči Čopac Moša: "Ukinu li pazar, veliko će sranje napravit! Nije u nas u Zagori lav kralj životinja, već su janje i kozle"

Ante Čizmić/Cropix
---

Nije u nas u Zagori lav kralj životinja, već su janje i kozle! I di ćeš ti više pronać čeljade da imadeš sukin izist po kila i podilit litar?! Ritke su to oaze. Jedne eno svakoga utorka na Zadvarju. Kažu Moša, Skender i Belo, na nogama su jutros od pet i po sati, a daleko je do ručka.

- Pa ne mislite danas i ručavat?!

- Bog te pomoga, ja san jutros do sedan sati osan soparnika proda! Neće prazna vrića uzgor stat - razumno će Moša, obnovitelj starih kuća i kralj poljičke delikatese.

Iđemo dalje, čačakalice su lolama davno među zubima i stisnutin kosiricama. A gospođe ih jednon rukon kriju, drugon vješto čačkaju i srču arju. Da vide je li zrak čist među sjekutićima.

Banci su se pružili uzduž sjenovite ceste. Pod lisnatin kostelama promiče masa. Svaoklen! Iz Poljske, Češke, Slovačke. Manje iz Njemačke! Pa iz Austrije, Slovenije, Niskozemske, Norveške. Nećete virovat - prispili i jedni s Madagaskara!

- Baš s Madagaskara ili iz okolice?

- S Madagaskara... Ali živimo u Parizu. Kupili malo pečenog odojka i nosimo kući u Opanke. Super je tržnica, ima svašta zanimljivo, baš uživamno...

- Pa oklen vas u Opancima?! Ovin lovrećkima?!

- Pa daaa, imamo rodbinu neku u Opancima, jako nam se sviđa, eto nas opet dogodine.

Evo kako se zovu, morali smo slovkat: Hery i Fanja Rambelomanantsoa i Francois Rafanomezantsoa. Polomit jezik, ima čitava abeceda slova u oba prezimena! Ko zna bi li oni znali sročit "kad mi te vidiše, razveseliše li mi ti se"?!

---

image

Francois Rafanomezantsoa, Fanya i Hery Rambelomezantsoa s Madagaskara su, ali žive u Parizu

Ante Čizmić/Cropix
---

Nema ovakvog sajma u Hamburgu...

Ima stranaca više nego domaćih! Dođu Cetini na rafting, iđu s autoceste ili k njoj, navraćaju iz Omiša, Brela, Makarske, Splita. Usput, prid kućama, babe side u ladovini. Prid njima po stočićima ulje, vino i rakija. Piše i na kartončićima. Kojima se babe lade.

- Je, je, sedmi put smo u Hrvatskoj, ali prvi put na Zadvarju. Bit ćemo u Dalmaciji desetak dana. Odličan je sajam, prekrasno lokalno povrće, voće, domaća hrana, proizvodi izrađeni u drvu, okusi mesa i slično. Ima i kod nas u Hamburgu sajmova, ali ovakav rijetko vidimo.

Može i zajednička fotografija. Na njoj: Mark, Katja, Steffi, Jonas, Jannes i Fynn. Vedri i nasmijani! Bez obzira što i sami vide da je sve skuplje nego lani. Skuplje je i u Njemačkoj, ali su plaće bolje. A vidi Steffi, sva je posuta pjegicama!

---

image

Mark, Katja, Steffi, Jonas Jannes Fynn - vedri i nasmijani, bez obzira što i sami vide da je sve skuplje nego lani

Ante Čizmić/Cropix
---

Josip Kanaet iz Potravlja dovozi držala za seoske alate: motike, maškline, kose, grablje, lopate...

- Kupuje li iko držala?

- Samo ko je priša sedandeset! Mlađi samo u mobitel gledaju.

Grabova su držala u Josipa. Još je bolja drinovina, ali ko će je dat da je ravna i da valja za dugačko držalo:

- Kažu da je Marko Kraljević istrava vodu iz drinovine, devet godina stare! Đava bi je rukama istra i kad je zelena, kamal kad je suva! Dolazijo jedan da će sa mnon u drinjine - znaš li ti šta su drinjine - ali prvo pita jesu li uz asvalt...

---

image

Josip Kanaet iz Potravlja dovozi držala za seoske alate: motike, maškline, kose, grablje, lopate...

Ante Čizmić/Cropix
---

Eto Alena Sisarića, doša iz Podgore, nosi motiku pradida Mije. Puklo jon držalo od starosti, a Alen ima doli vinoteku i rada bi motiku izložijo. Nasadit će mu je Josip po zanatu: sve skupa, držalo i ruke, 10 eura. Jedina je mana što je držalo sad novo, bile boje, a ono staro pocrnilo, poznavalo se odma da je orginal, da je stotine žulja nabilo.

Tako je i Brzi iz Mućki ima najstariju brezovu metlu u Peckhamu. Samo što je na njoj više puta minjano i držalo i pruće.

‘Cijene su ošle 30 posto, a gostiju je 30 posto manje‘

- Ima li gostiju na Rivijeri?

- Ima.

- Je li in skupo?

- Ovako ti je: cijene su ošle 30 posto, a gostiju je 30 posto manje. Tako da je isto para, a muka manja. Pa je l to bolje, ha, ha, ha?!

I pečeno je bilo jeftinije nazad par godina. Sad je odojak 25, janjetina 35. Isto narod žvače:

- To je danas akcija za Svetoga Jakova. Odojci su slavonski...

- Misliš, ovi što su utekli s eutanazije?!

- Ha, ha, ha, tako je! A janjetina i kozletina iz kaštelanskoga i šibenskoga zaleđa.

---

image

Zajebancija, šta je drugo čoviku priostalo - veli gostioničar Mate Santrić i rodijak Mate Šuta

Ante Čizmić/Cropix
---

Zajebancija, šta je drugo čoviku priostalo, veli gostioničar Mate Santrić i rodijak Mate Šuta. Zeru su in mediji i dodijali. Eno, nikidan naletili neki iz Playboya, slikavali misicu na vodopadu Gubavica. Za duplericu. Pa ogladnili.

Mijo Jažić, iz Glavine, metnijo šugaman za vrat. Lila boje. Ko ona salatna kapula. Vas je u vodi. Kako i neće kad je od jutros ispeka ko zna koliko pilića. Ima prikolicu, obilazi pazare i peče. Natakne po pet, šest komada na žicu, pa tako na pet, šest katova. Vrti 30 komada otputa. Po osan eura pile. Red se čeka, a Mijo i zapisuje, samo što još brojeve ne izdaje. Ko doktor.

---

image

Mijo Jažić iz Glavine, metnijo šugaman za vrat. Lila boje. Ko ona salatna kapula. Vas je u vodi, di i neće...

Ante Čizmić/Cropix
---

- Da je bolje, ne bi valjalo! Benkovački je sajam podaleko i jednon misečno, a na Zadvarju je svake sedmice. Četri puta više posla. Stranci su pojačali sezonu ove godine, govorin na Zadvarju.

- Ajde?!

- Kako ne, ja danas iman sigurno 40 do 50 pilića samo za strance.

- Pa šta kažu?

- Da nismo tribali euro ni uvodit, da je zato sve poskupilo. Ove godine fali domaćega naroda, pala mu je vrlo platežna moć.

- Ima li u vas Imoćana još pazara u Cisti Provi?

- Izdušijo ti je pazar u Cisti. Jebiga, otkad su ošle banke iz Ciste narod više nema di podignit penzije i odma ti se to odrazi.

Uza nj je i žena mu: - Iman 3000 glavica kupusa za salatu i 8000 za ukiselit, 15.000 roge paprike, tonu i po luka.

---

image

Mina Jažić: Iman 3000 glavica kupusa za salatu i 8000 za ukiselit...

Ante Čizmić/Cropix
---

 

Ćaća iz Knina, mater iz Škotske

Pazaron se muvaju i James Marinko, ćer mu Lola Marinko Beale, momak jon Angus Meads i prijatelj Cristian Garcia. James voda i šarenog ćuku na uzici.

- Moj je ćaća iz Knina, a mater iz Škotske. Davno su kupili kuću u Pisku, još 1966. godine. Dolazili smo liti iz Brightona, ali ja san se skroz priselija amo ima dvi godine - kaže James.

---

image

James Marinko, Lola Marinko Beale i Angus Meads

Ante Čizmić/Cropix
---

- Nisan bila 16 godina ovde! Odlično je i baš se radujen, vidila san super antike stare i prekrasnu lokalnu hranu - dodaje Lola.

- A šta kaže zet Angus?

- Prvi put sam u Hrvatskoj i jako mi se sviđa. Tržnice u Engleskoj nemaju ovako jedinstven karakter i tako izraženu tradiciju. Nije preskupo, dosta je sigurno utjecao i euro, ali kod nas su bolje plaće pa lakše podnosimo cijene nego Hrvati - veli Angus.

Tihi Garcia iz Tudele govori da mu se zadvarski pazar sviđa više nego slične pijace u njegovoj Navari na sjeveru Španjolske. Dublji da su okusi. Lani je bijo u Splitu, ove godine u Pisku.

Svi iz ekipe viču da je bila ekstra Cristianova paella od stonskih školjaka, a njemu da je se jako svidila neka riba salpa iz vrše.

Pod šeširon sve nas mirka Tonći Ćaleta. Vadi nalivpero i potpisuje se krasopison u blok. Metnijo i da je doktor - "dr". Jok oni za ljude, nego da je doktor za medicinske mašine. Položijo u Karlsruheu i obaša čitav svit. Radijo za Pfizer i La Roche. Tako kaže. Zapinje mu hrvatski, a mi ne govorimo njemački. Ni on engleski.

---

image

Pod šeširon nas mirka Tonći Ćaleta. Kaže da je doktor - jok oni za ljude, nego da je doktor za medicinske mašine...

Ante Čizmić/Cropix
---

- Živen u Heidelbergu, ali se vraćan u Žeževicu, adresa: Ćalete broj četri. Di je meni didovina. Sad se iđen prijavit.

- Sritno!

‘Sve je skuplje nego u Njemačkoj. Nešto i duplo!‘

Od Martine Stipetić učinilo nam se da je strankinja: čitava liva ruka ispisana, a u donjoj usni minđuša. Pirsing. Ona je Zagorka, muž jon Ante iz triljskih Novih Sela. S dvoje dice, Rokon i Ivanon. Žive u Düsseldorfu:

- Jedino su gorivo, meso i cigare jeftiniji u Hrvatskoj, drugo je sve skuplje nego u Njemačkoj. Nešto i duplo! A poskupile su cijene i gori... Dica došla vidit stoku, pa ćemo u Dugi Rat na more. Nema gužve po plažama ove godine.

---

image

Ante i Martina Stipetić s djecom Rokom i Ivanom

Ante Čizmić/Cropix
---

Silvana Pehar iz Piska i Suzana Ćelić iz Brela vrte glavon od skupoće. Tilo in uzet dva eura za tri, četri kapule. Za kilo fažoleta i tri batata pitalo in 15 eura. Moreš u Mije Jažića dobit dva pečena pileta za te pare! Ili se obut kod Dražena Tomića, ima kineske obuće pun kombi. Dotra iz Vinkovaca. Radnih cipela do broja 50! One su po 40 eura. Ovizi drugih ima i po 10, 15.

---

image

Može se obut kod Dražena Tomića, ima kineske obuće pun kombi

Ante Čizmić/Cropix
------
image

Silvana Pehar iz Piska i Suzana Ćelić iz Brela vrte glavon od skupoće - tilo in uzet dva eura za tri, četri kapule

Ante Čizmić/Cropix
---

Stoke - slabo. Di koja krava. Jedan iz Karlovca ne tijo se slikat. Badnijo je se kad ga upitasmo koliko je potra živine. Misli da radimo za Carinu. Viče, evo ti moje guzice pa nju uslikaj! I pođe svlačit gaće. I krave odmiču glave.

---

image

Stoke - slabo, di koja krava...

Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
---

Evo ti drugoga, domaći je, Dalmatinac. Uzbroja se, neće ni slike ni imena:

- Nema šarenih kokošiju ni tuka! A di je prasad?! Šta će mi u deseti misec! Skuplja junetina od teletine, pa kad je to bilo?! Peleti po 10 eura vrića. A bili kilo po kunu, 15 kuna za vriću. Gledan ribu, 250 kuna pitaju! Ko da jon posipaju kukuruz u more čitavu godinu! Sve po jadnomu narodu...

Ajmo kući, dosta je. Udara u glavu, a nije ni 11 sati. Prolazi kombi, oni transporter, žuti se ko pipun. Nekad bijo poštanski. Njemačke table, otvorena bočna vrata. Unutra, vidi se - naši su. Nako, crnomanjasti. Oliver piva: "Svoju zvizdu slidin..."

---

image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
------
image
Ante Čizmić/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix
Ante Čizmić/Cropix

Tradicionalni sajam u Zadvarju održava se godinama svakog utorka 

Ante Čizmić/Cropix

Francois Rafanomezantsoa, Fanya i Hery Rambelomezantsoa s Madagaskara su, ali žive u Parizu

Ante Čizmić/Cropix

Mijo Jažić

Ante Čizmić/Cropix

Može se obut kod Dražena Tomića, ima kineske obuće pun kombi

Ante Čizmić/Cropix

Dražen Tomić

Ante Čizmić/Cropix

Silvana Pehar iz Piska i Suzana Ćelić iz Brela vrte glavon od skupoće - tilo in uzet dva eura za tri, četri kapule

Ante Čizmić/Cropix

Josip Kanaet iz Potravlja dovozi držala za seoske alate: motike, maškline, kose, grablje, lopate...

Ante Čizmić/Cropix

Josip Kanaet

Ante Čizmić/Cropix

Mark, Katja, Steffi, Jonas Jannes Fynn - vedri i nasmijani, bez obzira što i sami vide da je sve skuplje nego lani

Ante Čizmić/Cropix

Mate Klarić Belo, Ivan Skender i Tonči Čopac Moša: ”Ukinu li pazar, veliko će sranje napravit! Nije u nas u Zagori lav kralj životinja, već su janje i kozle”

Ante Čizmić/Cropix

Zajebancija, šta je drugo čoviku priostalo - veli gostioničar Mate Santrić i rodijak Mate Šuta

Ante Čizmić/Cropix

Tradicionalni sajam u Zadvarju održava se svakog utorka više od tristo godina

Ante Čizmić/Cropix

Mate Santrić

Ante Čizmić/Cropix

Bira se s pladnjeva šta će i privrće pinjuron isičene komade mesa, triba znat izabrat i dobar vid imat...

Ante Čizmić/Cropix

Mina Jažić: Iman 3000 glavica kupusa za salatu i 8000 za ukiselit...

Ante Čizmić/Cropix

Stoke - slabo, di koja krava...

Ante Čizmić/Cropix

Ante i Martina Stipetić s djecom Rokom i Ivanom

Ante Čizmić/Cropix

Mijo Jažić iz Glavine, metnijo šugaman za vrat. Lila boje. Ko ona salatna kapula. Vas je u vodi, di i neće...

Ante Čizmić/Cropix

Pod šeširon nas mirka Tonći Ćaleta. Kaže da je doktor - jok oni za ljude, nego da je doktor za medicinske mašine...

Ante Čizmić/Cropix

James Marinko, Lola Marinko Beale i Angus Meads

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/zagora/di-ces-ti-vise-pronac-celjade-da-imades-sukin-izist-po-kila-i-podilit-litar-ritke-su-to-oaze-ka-sajam-na-zadvarju-1309918 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1c91d359b4acd11b2491259bcdfe6ed976e938b9 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Di+%C4%87e%C5%A1+ti+vi%C5%A1e+prona%C4%87+%C4%8Deljade+da+imade%C5%A1+sukin+izist+po+kila+i+podilit+litar%3F%21+Ritke+su+to+oaze%2C+ka+sajam+na+Zadvarju...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fzagora%2Fdi-ces-ti-vise-pronac-celjade-da-imades-sukin-izist-po-kila-i-podilit-litar-ritke-su-to-oaze-ka-sajam-na-zadvarju-1309918 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fzagora%2Fdi-ces-ti-vise-pronac-celjade-da-imades-sukin-izist-po-kila-i-podilit-litar-ritke-su-to-oaze-ka-sajam-na-zadvarju-1309918 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => svi su dobre volje [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Zagorasvi su dobre volje

Di ćeš ti više pronać čeljade da imadeš sukin izist po kila i podilit litar?! Ritke su to oaze, ka sajam na Zadvarju...

27. srpnja 2023. - 11:58

Svi su dobre volje i budni ko da je podne! Živo je i bučno, neobična jedna kombinacija za rano jutro: sudaraju se za istin stolovima kave, pelinkovci i pečena janjetina.

U čitavoj gostioni nema jedne slobodne stolice. Konobari na pijatićima za čaj raznose velike, raščetvorene glavice kapule. Litnje, one ljubičaste, salatne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 19:20