Dalmacija Split

Kerum: Ne dolazi u obzir da Sanadera primim u moju stranku; HNK Bandić dobio besplatno od gradonačelnika

Splitski gradonačelnik i predsjednik Hrvatske građanske stranke Željko Kerum rekao je kako ne dolazi u obzir da u svoje redove primi izbačenog HDZ-ov počasnog predsjednika Ivu Sanadera. - Ne primamo ni ljude koji su u strankama imali puno manje ovlasti, a kamoli predsjednika stranke. Ne dolazi u obzir. Za Sanadera sam rekao da je po formatu idealan za predsjednika, ali naravno treba dokazat da je čist -  kazao je Kerum na skupu podrške Milanu Bandiću u splitskom HNK.

Oko zbivanja u HDZ-u je rekao:

- Hrvatskoj je bitno da HDZ bude jak. Donijeli su odluku koju je narod prihvatio i koja je za državu dobra - kazao je Kerum, koji se osvrnuo i na sinoćnje "Otvoreno":

Kerum HNK Bandiću dao besplatno

Da Splitski gradonačelnik Željko Kerum u drugom krugu predsjedničkih izbora podržava Milana Bandića, poznata je stvar, još jednom dokazana njegovim dolaskom na jučerašnji Bandićev predizborni skup u foyeru Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu. Manje je poznato da je svome zagrebačkom kolegi Kerum omogućio besplatno korištenje ovog elitnog prostora, za koji se inače plaća najam od četiri do desetak tisuća kuna.

Ovu informaciju potvrdio nam je intendant splitskoga HNK Milan Štrljić koji je, zatečen pitanjem, priznao da nikakav ugovor o najmu ne postoji.

- Organizatori skupa gospodina Bandića javili su nam se i pozvali se na dogovor s Gradom Splitom. Kako je Grad vlasnik HNK, a ima i pravo korištenja prostora u nekim terminima, izašli smo im u susret - kazao nam je Štrljić. Naknadno se prisjetio da se član Bandićeva stožera, hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić, ipak ponudio platiti najam, pa će se uvjeti “naknadno dogovoriti”.

- Je li uobičajeno da se događaj u HNK održi bez ugovora, ‘na neviđeno’?

Priznajem, nije, ali dogodilo se... Štrljić tvrdi da najam foyera, s obzirom na jutarnji termin i činjenicu da je Bandićev stožer osigurao opremu i razglas, stoji oko tisuću kuna, no pouzdano doznajemo da je minimalna cijena za “goli prostor” barem četiri puta veća. Inače su na samom skupu potporu Bandiću dali Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a Dr. Ante Starčević, dr. Đula Rušinović-Sunara, Davor Perković Bosna, Marko Žaja, Filip Radoš, Vedran Mlikota, a vukovarski branitelj Ivica Barbaras uručio mu je križ - za budući predsjednički ured.

Splitski gradonačelnik Željko Kerum (HGS) ovom je prigodom ustvrdio kako su najveći neprijatelji Milana Bandića pristrani mediji, puni “Josipovićevih ulizica”.

D. PETRANOVIĆBandić s raspelom koje je dobio na
dar za predsjednički ured
- Šeks je bio zbunjen, a onaj naduvenko pačjeg glasa Čačić samo je kritizirao sve što je hrvatsko. Popuje hrvatskom narodu, a ja se pitam, šta je on to napravio, kome je on to pomogao.

Vrijeme je da nezavisni kandidat bude predsjednik Hrvatske, jer dvije jake stranke, koje su vladale 20 godina, imaju političare koji puno pričaju, a nisu ništa napravili, Građani Hrvatske zbog njih su sad u neimaštini", uvjeren je Kerum.

Kerum drži da Bandić ima sve potrebne kvalitete za predsjednika države.

"Bandić nije istrošen, on je u punom naponu snage", kaže Kerum. 

PSD
foto: PAUN PAUNOVIĆ / CROPIX

Tomašić: Nema se tu što razmišljati

„Nema se tu što razmišljati, na jednoj strani su Bog i Hrvati, a na drugoj je prodaja Haagu. Crvenjeli smo se 45 godina i nećemo dozvoliti novi egzodus Hrvata.“ – ekstremistički je govorila Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a Ante Starčević, na otvaranju predizbornog skupa podrške „Dalmacija za Milana Bandića“, održanog u utorak u prepunom foayeru splitskog HNK.

Nezavisni kandidat u drugom krugu izbora, Milan Bandić, dočekan je ovacijama velikog broja braniteljskih udruga i uzvanika iz četiri dalmatinske županije, te se u kraćem populističkom govoru uglavnom držao vjerskih tema i poziva na nacionalno zajedništvo.

„A što je s plavom i bijelom Hrvatskom? Ja sam za spektar sve tri boje, a ne samo za crvenu Hrvatsku Ive Josipovića i Zorana Milanovića. U nedjelju donosimo veliku odluku, imamo povijesnu šansu, nema Hrvatske bez Boga.“ – govorio je Milan Bandić.

Splitski gradonačelnik, Željko Kerum (HGS), ovom je prigodom najavio – dobre rezultate na narednim parlamentarnim izborima - pojašnjavajući kako su najveći neprijatelji Milana Bandića pristrani mediji, puni „Josipovićevih ulizica“.

P. Dorić

 

 

 

Naslovnica Split
Page 1 of 17FirstPrevious[1]2345678910Last