StoryEditorOCM
Splitdobra žena

Nedostajat će mnogima: splitska humanitarka Edita Müller izgubila bitku s opakom bolešću; Uz svojih petero djece, odgojila je i dvoje splitskih Roma i mnoge dotaknula svojom dobrotom

30. srpnja 2019. - 17:40
Do zadnjeg trenutka uz Editu su bili suprug Uwe i djeca David Luka, Jan Filip, Sven Marko, Lena Marie i najmanji Ben Andre

Nakon godinu i pol dana borbe s teškom bolešću u Njemačkoj je preminula Edita Müller, splitska humanitarka s Bačvica koja je mnogima pomogla. Imala je samo 50 godina i iza sebe ostavila supruga i petero djece.

Do zadnjeg trenutka uz Editu su bili suprug Uwe i djeca David Luka, Jan Filip, Sven Marko, Lena Marie i Ben Andre. Splićani su Editu i njezinu obitelj poznavali ponajviše po tome jer su odgojili Mustafu i Vericu Halilović, dvoje od troje romske djece najpoznatijih splitskog romskog para Tarzana i Sofije, oboje pokojnih.

Edita, rođena Hercegovka, i Uwe, Nijemac koji je za vrijeme rata došao volontirati u Hrvatsku, bili su mladi par bez djece, kada su 1997. godine u Splitu upoznali tada 11- godišnjeg Mustafu.

Splićani će se sjetiti da je u to doba Mustafina obitelj skvotira...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:54