Dalmacija Split

dolijale lopovice

Četiri džeparice iz BiH stigle na 'sezonski rad' u Split: ženama na ulici iz torbi i ruksaka krale novčanike, haračile po čitavom centru grada; Ukrale ukupno 30 tisuća kuna

 dolijale lopovice

Policijski službenici Prve policijske postaje Split proveli su kriminalističko istraživanje nad četiri državljanke BIH i to 51-godišnjakinjom, 21-godišnjakinjom 23-godišnjakinjom i 31-godišnjakinjom koje se sumnjiče za krađe novčanika iz torbi i ruksaka.

Naime, 51-godišnjakinja i 21-godišnjakinja se sumnjiče da su 11. lipnja u Splitu, Obala HNP, stranoj državljanki  otuđile iz ruksaka okopojasnu torbicu u kojoj se nalazio novčanik.

Nadalje, 21-godišnjakinja i 31-godišnjakinja se sumnjiče  da 11. lipnja u Splitu, u Hrvojevoj ulici i na Peristilu, dvjema državljankama Japana i državljanki Singapura iz ruksaka otuđile novčanike.

Nadalje,  23-godišnjakinja se sumnjiči da je također 11. lipnja u Splitu, Obala HNP i u Hrvojevoj ulici, državljanki Kine i državljanki Singapura iz ruksaka otuđila novčanike. Ukupno otuđen novac iznosi gotovo 30 tisuća kuna.

Protiv spomenute četiri državljanke BIH-a podnijeta je kaznena prijava za kaznena djela krađe nadležnom državnom odvjetništvu.

Naslovnica Split