Dalmacija Split

zajednički projekt

Split će dobiti dva nova dječja vrtića! Grad i Ministarstvo demografije rješavaju gorući problem splitskih roditelja, neke su dotrajale objekte već preuredili

zajednički projekt

Iz Ureda Grada javljaju kako je uspješno završen zajednički projekt Grada Splita i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku vezan uz ulaganje u dječje vrtiće.

Programom podrške poboljšanja materijalnih uvjeta obuhvaćeno je šest objekata za odgoj i boravak splitskih mališana, a koji djeluju u sklopu predškolskih ustanova Cvit Mediterana, Radost, Grigor Vitez i Marjan. Tako DV Ružmarin sada ima posve novu fasadu, kao i DV Iskrica.

U DV Tratinčica obavljeni su radovi na kompletnoj sanaciji krova, dok je DV Mali princ spojen na novu gradsku plinsku mrežu, što će im donijeti značajne uštede. Također, sanacija stolarije obavljena je u vrtićima Kekec, Gajeta i Koralj. Kada se sve skupa zbroji, vrijednost ugovorenih radova je 2.6 milijuna kuna, od čega je ministarstvo sudjelovalo s iznosom od 1.1 milijun kuna.

Kao što smo već pisali, Grad Split planira izgradnju novih dječjih vrtića, pa je sredstvima resornog ministarstva predviđeno sufinanciranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju DV Pujanki do najvišeg ukupnog iznosa od 70 tisuća kuna, kao i za DV Kila do najvišeg ukupnog iznosa od 88 tisuća kuna.

Naslovnica Split