Dalmacija Split

villa harmony

Ovo je luksuzni hotel na Bačvicama zbog kojeg se posezalo i za mitom? Sikirica ga je najavljivao kao veliku stvar za Split, ali građani nisu bili oduševljeni...

 villa harmony

Hotel Villa Harmony, koji se našao u središtu pažnje javnosti zbog velike uskočke akcije u kojoj su četiri osobe osumnjičene za davanje mita, od poduzetnika Zorana Sikirice bio je po medijima najavljivan kao značajan turistički kapacitet koji očekuje Split.

No građani su bili nešto manje euforični jer se nezgodno uklapao u boom hotelske gradnje na tom području koja je sa ugostiteljskim kapacitetima pretrpala skladno područje Bačvica o čemu se pisalo na društvenim mrežama.

Tko je splitski poduzetnik osumnjičen za davanje mita? Bio je jedan od značajnijih ljudi u biznisu stanogradnje. Nagađalo se da je i Thompsonu prodao stan, a proziva ga Splićanin koji tvrdi da je bio žrtva reketa...

Sikirici je bilo dozvoljno da izgradi na Preradovićevom šetalištu na Bačvicama šest nadzemnih etaža na parceli od svega 839 m2.

Investiciju je financirao sredstvima Europske unije, a Grad mu je prošle godine odobrio da može graditi preko ljeta kako bi dovršio hotel do sredine lipnja. Kao investitor je prijavljena firma “Špinut”.

Mutan posao oko legalizacije vile na Bačvicama: trojka uhićena u velikoj akciji USKOK-a dovedena pritvorskom nadzorniku u Split, četvrti osumnjičeni za davanje mita i dalje je izvan Hrvatske

Prema podacima Sudskog registra, to je jedina od nekoliko firmi u koje je uključen Zoran Sikirica koja je u 2017. poslovala s dobitkom.

Podsjetimo u uskočkoj akciji, zbog sumnje u davanje i primanje mita radi legalizacije 55 metara četvornih u "Vili Harmony", uhićeni su  Josip Bienenfeld, načelnik Samostalnog sektora za pravne poslove u Ministarstvu graditeljstva, Borislav Bašić, prokurist splitske tvrtke Špinut i Željko Korica, bivši inspektor u Ministarstvu graditeljstva, sada pomoćnik direktora Sektora razvoja i investicija u Janafu.

Zoran Sikirica, četvrti osumnjičeni, trenutno se nalazi u Izraelu.

Osumnjičeni za davanje mita: otkrivamo tko su Dalmatinci privedeni u velikoj akciji USKOK-a u Splitu i Zagrebu, investitor hotela na Bačvicama jedini je izbjegao uhićenje, evo gdje se trenutno nalazi

Naslovnica Split