Dalmacija Split

brzi i žestoki

Bajker don Ante blagoslovio prijatelje na dva kotača i njihova vozila

brzi i žestoki

Članovi moto-klubova iz cijele Splitsko-dalmatinske županije drugu godinu zaredom okupili su se u subotu na Dračevcu, ispred kapelice sv. Križa, gdje im je ususret novoj motociklističkoj sezoni skupni blagoslov podijelio don Ante Bitunjac, župni vikar s Mejaša.

Blagoslov vozila i bajkera tako je postala svojevrsna obveza zaljubljenika u ovu specifičnu supkulturu, a i prilika da se nakon poduže zimske stanke ponovno susretnu i razmjene pokoju besjedu o novitadama u motociklističkom svijetu. Tako se povorka od dvjestotinjak nabrijanih "mašina" i njihovih vlasnika okupila na parkiralištu gradskoga groblja Lovrinac gdje su se na asfaltu, kako i priliči, počele dogovarati aktivnosti za nadolazeću sezonu, koja počinje 1. svibnja i traje gotovo pet mjeseci.

Na susret su stigli ljubitelji vožnje iz svih krajeva i otoka naše županije, pa je bilo zanimljivo vidjeti povorku raznolikih "makinja" koju je od Lovrinca do Dračevca predvodio veliki zaljubljenik u motocikle donAnte Bitunjac, u suradnji s don Tomislavom Bašićem.

– Ovaj naš susret ima za cilj da blagoslov vozila i motociklista postane svojevrsna tradicionalna obveza, nalik onoj u Bedekovčini, gdje se zna okupiti i više od dvije tisuće ljudi. Nama je ovo tek drugo ovakvo okupljanje, a vjerujem da će nas iz godine u godinu biti sve više. Teško je nekoga istaknuti i reći da je on organizator. U ovom našem slučaju svi smo organizatori i svi stremimo istom cilju – naglasio je Slobodan Pavić iz splitskog Moto kluba "Fjaka".

Na okupljanje su svojim jurilicama stigli i veterani moto partyja, brzi i žestoki 65-godišnji Ante Roša Radalj iz MK "Vuk Samotnjak" iz Slivna, 67-godišnji Branko Bulić iz MK "Veterani Četvrte gardijske brigade" i još jedan 65-godišnjak, ugostiteljMilivoj Mladina, poznat i kao Mile Peka, član "Fjake"

Naslovnica Split