Dalmacija Split

Kupci, širom otvorite oči

Kako je 'pojeftinjenje' od nula kuna proglašeno akcijom?! Ova reklama u splitskom dućanu zbunila bi i najveće matematičare, evo što kažu trgovci

Kupci, širom otvorite oči

Nevjerojatno, ali istinito. Ovaj matematički izazov zadat će glavobolje i najvećim svjetskim umovima... Naime, u jednoj hrvatskoj trgovini naišao sam na 'AKCIJU'.

Velikim se slovima hvale kako je parna postaja jeftinije, pazite sad, nula posto. Da, evo i brojkom - 0 posto jeftinije piše na ploči.

Hm? Znam da obrazovanje u Hrvatskoj i nije na najvišoj razini, al'...

Da vam bude jasnije, redovna je cijena bila 549,99, a na akciji parna postaja stoji - 549,99 kuna. Barem se slaže, doista jest 0 posto jeftinije.

Potražili smo odgovor od Spara i dobili ga.

- Zahvaljujemo se na Vašem upitu te na ukazanoj pogrešci naših djelatnika prilikom isticanja cijena. Naime, kolege u ovoj poslovnici su krivo istaknuli cijenu. Trebalo je pisati ''posebna ponuda'', a ne ''akcija s istaknutih 0% popusta''. Još jednom Vam se ispričavamo ukoliko Vas je prikazana akcija zbunila te se još jednom zahvaljujemo na ukazanoj pogrešci. Srdačan pozdrav - javili su nam iz Spara.

Greške se događaju, ništa neobično, samo neke upadnu u oči... A vi, kad kupujete, dobro otvorite oči. I sami prijavite greške... 

Naslovnica Split