Dalmacija Split

prolaznici zaprepašteni

Detalji nesvakidašnjeg incidenta u splitskom Varošu: vlasnik zapaljenog vozila je mesar iz Kaštela, je li počinitelj njegov bivši radnik?

prolaznici zaprepašteni

Splitska policija je kazneno prijavila muškarca zbog oštećenja tuđe stvari. On je kako je pokazala krim-istraga u četvrtak u Varošu namjerno zapalio dostavno teretno vozilo marke Volkswagen u vlasništvu 64-godišnjaka.

Vozilo je planulo u Čopovoj ulici, oko 14.30 sati. Muškarac je najprije čekićem razbio stakla, a zatim je zapalio unutrašnjost vozila pa je vatra zahvatila cijelu kabinu.

- Obavljenim očevidom utvrđeno je kako su osim štete na vozilu, nastala i manja oštećenja na izolaciji električnog kabela smještenog u blizini vozila i to na zapadnoj fasadi ugostiteljskog objekta. Ukupna materijalna šteta cijeni se na iznos od sto tisuća kuna - poručili su iz splitske policije.

Nisu nam iz splitske policije tijekom petka dali ni godište počinitelja, a o motivu - zašto je zapalio vozilo, mogli smo samo nagađati.

Neslužbeno doznajemo pak da je oštećeni zapravo mesar s područja Kaštela, a počinitelj je osoba koja nije sa splitskog područja. Radi li se o bivšem radniku koji je radio kod tog mesara i koji su zapravo motivi ove njegove sulude akcije, možemo za sada samo nagađati.

Cijeli incident se dogodio u blizini jedne konobe na zaprepaštenje prolaznika i stanovnika tog dijela grada, a zapaljeno vozilo je vrlo brzo uklonjeno.

Požar u Varošu izazvao veliku pozornost građana, zabilježena samo materijalna šteta

Usred dana u Varošu čekićem razbio prozor automobila i zapalio ga, utvrđena šteta od čak 100 tisuća kuna

Naslovnica Split