Dalmacija Split

'totalne budalaštine'

Opara demantira napise o svojoj ostavci: Zar vi stvarno mislite da ja, koji imam fajterski stav, mislim odustati od svog posla?

'totalne budalaštine'

Splistki gradonačelnik Andro Krstulović Opara danas je demantirao napise Nacionala da će uskoro dati ostavku na svoju dužnost:

- Nisam čitao, ali to su budalaštine totalne. Zar vi stvarno mislite da ja, koji imam fajterski stav, mislim odustati od svog posla? Ne želim uopće spekulirati tko plasira te glasine, toliko toga sam se naslušao na svoj račun i na račun svog rada... Kad bih komentirao sve te glasine samo bih dao hranu takvima, onima koji žele podmetati i spekulirati. Ja se time ne bavim - izjavio je Opara novinarima nakon što je zajedno s ministrom graditeljstva i prostornog uređenja Predragom Štromarom obišao obnovljene bazene na Poljudu.

Naime, Nacional u novom broju piše kako je splitski gradonačelnik pod pritiskom koalicijskih partnera Kerumova HGS-a, ali i lokalnog HDZ-a na čelu s Petrom Škorićem.

- Vladajuća koalicija Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Hrvatske građanske stranke (HGS) u splitskom Gradskom vijeću je pred raspadom i komunikacija među partnerima je gotovo potpuno prekinuta, a u kuloarima se spekulira i o mogućoj ostavci gradonačelnika Andre Krstulovića Opare ovog ljeta, točno na polovici njegova mandata. Okidač sukoba bila je odluka o visini paušalnog poreza za privatne iznajmljivače u turizmu, na kojoj je Kerumova stranka ponizila gradonačelnika i HDZ te s kompletnom oporbom prisilila gradsku vlast da odustane od povećanja, potpuno suprotno ranijim najavama da će ‘’paušal’’ iznositi 750 kuna godišnje po krevetu - piše Nacional

U tom kontekstu treba spoemnuti i činjenicu da se u slučaju gradonačelnikove ostavke u prvoj polovici mandata raspisuju novi izbori za tu dužnost, dok u slučaju odstupanja u drugoj polovici mandata, posao do isteka četverogodišnjeg razdoblja preuzima netko od njegovih zamjenika.

Naslovnica Split