Dalmacija Split

žrtva stravičnog napada

Nesretna Solinjanka koju je čekićem i macom izudarao Luka Juretić ostaje na liječenju u splitskoj bolnici

žrtva stravičnog napada

Senka Uvodić (87) iz Solina, koja je samo pukom srećom ostala živa prije desetak dana, kada je nju i njezina sada već pokojnog supruga Vicenca Uvodića (92) iz Solina, čekićem i macom izudarao Luka Juretić, ubivši tom prilikom nesretnog čovjeka, ostat će još nekoliko dana na liječenju u KBC-u Split, odnosno koliko bude potrebno.

To nam je u petak, nakon razgovora s liječnicima splitske neurokirurgije rekao Senkin sin Slavko Uvodić (66) iz Splita, koji je u četvrtak poslijepodne iz Kliničkog bolničkog centra Split primio uznemirujući majčin telefonski poziv, u kojem mu je kazala da će je pustiti sutra (petak) kući, iako se ona još uvijek loše osjeća.

Dogovor s liječnicima

Kako je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju u četvrtak kasno navečer rekao Slavko Uvodić, njegova majka je u bestijalnom i smrtonosnom napadu zadobila lom desne ruke, teške ozljede lijeve ruke, zbog čega joj je morao biti amputiran i dio jednog prsta te modrice i ozljede glave.

U razgovoru za naše novine tada se požalio kako majku u takvom stanju neće voditi iz bolnice jer kući ne može imati dovoljno dobru njegu, a i zbog toga što Senka još ne smije ući u svoj solinski stan u kojemu se zločin i dogodio. Naime, stan je još uvijek zapečaćen.

– Nakon jučerašnjeg razgovora s liječnikom na neurokirurgiji, dogovoreno je da majka ostane u bolnici najmanje do utorka, a onda će vidjeti što i kako dalje, s obzirom na njezino zdravstveno stanje. Uvjerili su me da je majka krivo shvatila njihov razgovor i kako nisu namjeravali pustiti je u petak kući. Ona je još slaba na nogama i nije u stanju ići doma – kratko nam je komentirao Slavko Uvodić.

 

 

 

Naslovnica Split