Dalmacija Split

Dokle?

Obnova pokaza 'začepila' šaltere: sve je digitalizirano, mobitelom možeš kupit avionsku kartu, rezervirat apartman na drugom kraju svijeta, ali na Sukojišanu stani u red i čekaj!

Dokle?

Početkom drugog polugodišta sretniji dio školaraca gužva se na skijaškim stazama po susjednim državama, a oni kojima nije tako "pao grah" bili su primorani stati u red pred "Prometove" šaltere na Sukojišanu.

Naime, pokazna karta iz prethodnog mjeseca vrijedi do šestog dana u aktualnom. Kako bi izbjegli kazne "letećih kontrolora" koji ih nadziru u autobusima, nije im bilo druge nego stati u red poput generacija Splićana prije njih. Jer čari moderne tehnologije, koje bi omogućile kupnju ili produžetak pokazne preko interneta, javni gradski prijevoznik možda i otkrije za koje desetljeće...
No, da bismo otkrili planira li uopće spomenuta gradska tvrtka modernizaciju plaćanja i kupnje pokaza, upitali smo poslovodstvo hoće li se ovakvi redovi nastaviti ponavljati na početku školske godine i drugog nastavnog polugodišta.

- Moramo naglasiti da su pokazne karte za siječanj u prodaji još od 27. prosinca prošle godine. "Promet" pušta u prodaju pokazne karte već 25. dana u mjesecu upravo iz razloga da se izbjegnu gužve, a s obzirom na minule blagdane, to smo učinili prvog radnog dana nakon Božića.

Veliki broj naših putnika nije koristio tu mogućnost već je došao prvog dana nakon blagdanskog razdoblja. Unatoč većem broju radnika na šalterima, teško je izbjeći gužve. Uz navedeno, prvoga u mjesecu se mijenjaju taloni studentskih i sportskih markica, što dodatno uspori izdavanje pokaznih karata - pojasnili su iz "Prometa" te iskoristili priliku da ponovno pozovu sve korisnike pokaza da ne čekaju zadnji dan za kupnju karata i tako izbjegnu nepotrebno čekanje u redovima ispred derutnih šaltera na Sukojišanu.

Osim istih pravila i prakse koja se ponavlja godinama, putnici na toj prodajnoj lokaciji očito i u budućnosti ne trebaju očekivati ništa nova, čak niti u tragovima budućih planiranja modernizacije.

Naslovnica Split