Dalmacija Split

svi grintaju

Splićani su prilično isfrustrirani zbog nedostatka parking mjesta u gradu, zato na ovakve prizore posebno ispaljuju; Ne prođe tjedan da ne dobijemo novu 'prijavu'...

svi grintaju

Gotovo pa nema tjedna da nam na redakcijski e-mail pretinac ne stigne prijava, često potkrijepljena fotografijom, kojom nam se čitatelji žale na neregistrirana vozila koje su odbacili njihovi vlasnici, a zauzimaju parkirališta u gradu u kojemu očajnički nedostaje mjesta.

Problem nije aktualan samo u kotarevima koji okružuju gradsku jezgru, već se "mine" nalaze na gotovo svakoj površini koja još uvijek nije pod naplatom.

- Ova dva neregistrirana auta parkirana su već više od godinu i pol na zemljanom parkiralištu uz Ulicu moliških Hrvata na Trsteniku, nedaleko od istočnog izlaza iz bolnice na Križinama. U međuvremenu smo to na telefonske brojeve komunalne službe prijavljivali barem pet-šest puta, no jedino što smo dobili su neispunjena obećanja da će ih ukloniti.

Po raslinju koje je niknulo ispod automobila jasno je koliko su već dugo tu, ali ni to nije dovoljno da netko iz Banovine reagira - požalio nam se nedavno jedan od čitatelja, a još očitije kršenje komunalnog reda prijavljeno nam je u Ulici svetog Petra starog, gdje su zbog mjesta rezerviranih isključivo za vozila gostiju okolnih hotela, rent-a-car agencija i automobile policijskih službenika odavno istisnuti stanovnici Toća i bliskog mu susjedstva.

- Već nekoliko mjeseci ispred pivnice parkirana je neregistrirana stara vespa te je privezana lancem i lokotom, a tijekom radnog vremena naslone na nju i mobilnu škrinju za sladoled.

Svima je jasno osim komunalcima kako je vespa u vlasništvu pivnice koja je tu vezana kako bi ulaz u ugostiteljski bio prostraniji, no usprkos svim prijavama ništa se nije promijenilo i ona nam i dalje oduzima parkirališno mjesto - navodi se u e-mailu jednog sugrađanina koji smo proslijedili gradskoj upravi.

Iako nam je još početkom studenoga odgovoreno da je "prijava zaprimljena i proslijeđena redaru na postupanje", stanje na terenu nije se promijenilo. Tom prilikom iz Banovine su nam kazali da je "u tijeku i postupak odabira koncesionara za prikupljanje olupina s javnih površina, o čijem će ishodu uskoro izvijestiti javnost".

Od toga je prošlo punih mjesec dana, a novosti nema. Nema priše...

Naslovnica Split