Dalmacija Split

prekinimo šutnju

Čitateljica o iskustvu u splitskom rodilištu: Bila sam potpuno sama i osjećala tople mlazove krvi kako mi se cijede niz noge

prekinimo šutnju

Ako imate vlastitu priču o lošem iskustvu, nemaru i neprofesionalnosti u hrvatskom zdravstvu koju ste voljni podijeliti kako bismo temu održali u fokusu javnosti i utjecali na Ministarstvo zdravstva, javite nam se na mail [email protected] ili u inbox naše Facebook stranice. Anonimnost je zajamčena.

Ovo je jedna od vaših priča.

--

Moje iskustvo s porodom u splitskom rodilištu:

Rađala sam 13 sati. Sveukupno tri puta mi je došao neki mladi doktor, pogledao me na tri sekunde i nestao. Otvarala sam se ali beba se nije spuštala dolje. Bol je bila toliko jaka da sam mislila da ću poludjeti. Sva tri puta sam ga molila da mi da nešto za bolove, govorio je da nije još vrijeme. Problem je u tome da sam svih 13 sati imala užasno jake trudove u razmaku od jedne minute. Nehumano je toliku bol trpjeti bez epiduralne. 

Nitko me ništa nije pitao. Bila sam potpuno sama i stalno osjećala tople mlazove krvi kako mi se cijede niz noge. Zadnjih pet minuta su došli. Kad sam rodila pala sam u nesvijest. Dobivala sam nakon toga cijeli dan krvi infuziju. 

Nimalo ljudskosti, nimalo pomoći od nikoga. Jednako bih rodila i sama kući.

Naslovnica Split