Dalmacija Split

MUKE NA KILI

Stanari iz POS-ovih stanova ogorčeni: Prometovci ne gase motore, od njih ne možemo spavati!

MUKE NA KILI

Stanari objekta "Kila 1" iz kompleksa POS-ovih zgrada koji žive neposredno uz stajalište "Prometove" autobusne linije broj 6, požalili su nam se kako ih u ranim jutarnjim satima redovito budi zaglušujući zvuk upaljenog motora autobusa koji radi oko dvadeset minuta pred njegov polazak.

- Ukazala sam Upravi "Prometa" na taj problem i zamolila putem maila nadređenog u javnom prijevozniku da barem u pet i šest sati ujutro motori pri čekanju budu ugašeni. No, on po tom pitanju nije apsolutno ništa učinio - autobusi i dalje u ranu zoru svom snagom stvaraju zaglušujuću buku i remete san. Gospodin je poslao formalni činovnički odgovor da će jednom autobusi u budućnosti biti zamijenjeni novima i tišima. Mi samo tražimo pravo da ta dva jutarnja sata vozači, dok čekaju duže na polazak, nemaju uključen snažni motor - pojašnjava nam jedna stanarka ove zgrade.

Iz javnog prijevoznika su joj odgovorili kako se načelno slažu s njezinom primjedbom te sugestijom da je prilikom čekanja na sljedeći redovni polazak na početno - završnim autobusnim stajalištima, potrebno isključiti rad motora na autobusima, pogotovo u blizini stambenih objekata te se ispričavaju stanarima na doživljenim neugodnostima, i ujedno zahvaljuju na razumijevanju.

- Ovdje pokušavamo pomiriti zahtjev naših korisnika za što dostupnijim autobusnim stajalištima s jedne, te s negativnim posljedicama te prakse ljeti, s druge strane. U ljetnim mjesecima vozači zbog zbog visokih dnevnih i noćnih temperatura izbjegavaju isključivanje pogonskog motora autobusa koji istovremeno pokreće i uređaj za klimatizaciju autobusa, te na taj način održavaju podnošljivu temperaturu u putničkom prostoru. Slažemo se da zbog toga nema uvijek potrebe za neprekidnim radom motora u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima. Rad pojedinih uređaja na autobusima je usko povezan s instalacijama zračnog sustava autobusa, koji mogu biti u funkciji samo ako imaju dovoljan tlak u spremnicima zraka.

Za održavanje dovoljnog tlaka zraka u zračnim spremnicima te odgovarajuće temperature u autobusu, dovoljan je rad motora s minimalnim brojem okretaja - pojašnjeno je u odgovoru prometne službe ovog komunalnog poduzeća uz napomenu kako će svi vozači biti ponovo upozoreni da nastoje rad motora na početno - završnim autobusnim stajalištima, ograničiti na minimalno vrijeme.

Naslovnica Split