Dalmacija Split

vratite nam morpurgo!

Splitske književnice i književnici spašavaju stvar: provjerite zašto su se Splićani jutros s velikim zanimanjem zaustavljali kraj kultne knjižare na Pjaci

 vratite nam morpurgo!

U sklopu 6. izdanja festivala „Zgodne žene spašavaju stvar” održana je akcija Vratite nam knjižaru! Cilj akcije bilo je ukazati da je unatoč obećanjima knjižara Morpurgo i dalje zatvorena.

Akcija je izvedena u suradnji s autoricama/ima: Bobom Đuderija, Marijom Rakić Mimica, Irenom Delonga Nešić, Edijem Matićem, Koranom Serdarević, Petrom Rosandić, Katjom Grcić, Nadom Topić i Marijom Dejanović.

'Strategija polaganog uništavanja prostora za kulturu i književnost koja računa na svakodnevnu zagušenost turističkom industrijom s jedne strane te na zaborav s druge dugoročno računa i na iscrpljivanje, odustajanje i konačno pristajanje na još jedan prostor čija je svrha isključivo komercijalna.

Ova akcija je naš pokušaj da pružimo otpor, ponovno zauzmemo ne samo prostor knjižare već i simbolički prostor kojeg ona zauzima u gradu Splitu i ispunimo ga sadržajem', poručuju iz splitske Udruge Skribonauti koja je organizirala akciju na Pjaci.

Naslovnica Split