Dalmacija Split

'na ponos svakom Hrvatu'

Nadbiskup Barišić čestitao 'vatrenima', kaže da je Nebo plakalo zbog poraza u finalu

'na ponos svakom Hrvatu'

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić čestitao je u ponedjeljak izborniku Zlatku Daliću, njegovom stručnom timu i svim igračima hrvatske nogometne reprezentacije za osvojenu srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, poručivši im kako je taj uspjeh na ponos svakom Hrvatu te kako vjeruje da to nije posljednji put penjanja na nogometni tron.

"Vaš put do finala na ponos je svakom Hrvatu, ali isto tako i poziv da nikada ne prestanemo sa željom, trudom i zalaganjem u ostvarivanju dobrih ciljeva. Pokazali ste nam i način kako se dolazi do velikog uspjeha: samo u zajedništvu prožetom poniznošću svakog pojedinca koji se stavlja u službu momčadi," istaknuo je Barišić.

 Nadbiskup navodi kako je zlatna generacija naših nogometaša postigla dugo očekivani uspjeh kojemu se raduju svi građani Lijepe naše. "Dok ste Vi putovali Rusijom mi u Splitu, kao i svi u Domovini, željno smo iščekivali početak svake utakmice. Doista smo bili Vaš 12. igrač!", naglasio je Barišić.

 Nogometašima je zavalio što su "nas učinili ponosnima, radosnima i sretnima." "Hvala Vam što ste stvorili atmosferu zajedništva u hrvatskom narodu! Vjerujem kako ovo nije posljednji put penjanja na tron. Jer Hrvatska i svi Hrvati oko vrata imaju broncu i srebro. Nedostaje nam zlato, a finalnom utakmicom protiv Francuske pokazali ste da nam ono itekako pripada," istaknuo je Barišić

"Neka Vaš budući rad i natjecanja koja vas uskoro očekuju, kao i zasluženi odmor, prati Nebo koje je jučer svojom kišom nešto htjelo reći! Svima čestitam i sve pozdravljam!, poručio je nadbiskup Barišić "Vatrenima." 

Naslovnica Split