Dalmacija Split

Ništa cvijeće, samo smeće

Apel s Lovreta: Spasite nas smrada! Živimo u širem centru grada, a kao da smo nasred Karepovca!

Ništa cvijeće, samo smeće

Među najučestalijim problemima u "cvitu Mediterana" komunalni su definitivno broj jedan. Tako su stanari jednog dijela Ličke ulice na Lovretu, nakon učestalih pokušaja i suočavanja s neurednim sugrađanima, odlučili javno istaknuti nered koji im svakodnevno stvaraju susjedi.

Naime, u prizemlju stambene zgrade prije nekoliko godina otvorila se samoposluga i pečenjarnica. To ne bi bio problem da spomenuta trgovina ima poseban odvoz smeća, a kako nema, stanarima je posljednjih godina ispod prozora osvanulo skladište smeća, kolica i kartonskih kutija.

– Nesnosan smrad od frigane hrane iz ispusnih cijevi, neposredno ispred prozora od soba, širi nam se stanom. Komunalno redarstvo ne reagira, a iz "Čistoće" smo dobili odgovor da se naša ulica ne nalazi na popisu objekata u kojima je prijavljena firma kojoj je potreban poseban odvoz otpada – ističu stanari Ličke ulice s brojeva 1, 3 i 5.

Ističu kako im je i pješački prijelaz u potpunosti zakrčen opskrbnim vozilima tako da im je često otežan prolazak predviđenim putem oko zgrade.

Osim toga, radnici iz trgovine, na zidiću odrađuju "puš" pauze te onima koji žive tu ostavljaju čikove od cigareta i smeće od marende i kartonskih kutija.

Naravno, kada se događa jedan problem, uvijek je popraćen drugim.

Tako su u istoj ulici problem i stanari koji preuređuju stanove, a na zelenoj površini ostavljaju stari namještaj, vreće šuta, razbijene prozore i smeće, koje može čekati čak mjesec dana da ga radnici "Čistoće" uklone.

– Živimo u širem centru, pokraj policijske postaje, općine i kolodvora, a kao da smo nasred Karepovca – ističu stanari Ličke ulice.

Kažu kako su u "Slobodnoj" čitali o kotarevima koji sade masline i cvijeće, a oni o tome mogu samo sanjati i to zatvorenih prozora...

Naslovnica Split