Dalmacija Split

gradić unutar grada

U Splitu počeo Advent na Kampusu, jedini u Hrvatskoj. Studenti oduševljeni, evo što se sve fino i jeftino može jesti i piti, kakva se zabava nudi...

gradić unutar grada

Uz kuhano vino, kobasice i fritule iz tri kućice, te glazbu uživo, večeras je na padini ispred studentskog doma "Dr. Franjo Tuđman", ukrašenoj božićnim drvcima i svjećicama, službeno otvorena manifestacija "Advent na Kampusu".

– Super je što ima ovakvo nešto za studente, da ne moramo ići u grad jer nam to baš nije naruku zbog obveza. Samo se spustimo i tu smo među svojim kolegama.

Ove godine ima više kućica, cijene su korektne, već je prve večeri veselo – kazala nam je studentica Ana Kosorčić, koja živi u obližnjem domu, uz riječi hvale za manifestaciju u organizaciji splitskog Sveučilišta i u suradnji sa Studentskim centrom i Studentskim zborom.

U kućicama mladi mogu birati širok izbor pića, s neizostavnim kuhanim vinom po cijeni od 11 kuna, a tu su i fritule za 10 ili kobasice za 12 kuna, što je, potvrđuju nam mnogobrojni studenti okupljeni oko kućica, više nego prihvatljivo za njihov džep.

U adventskom ambijentu moći će uživati svakoga dana od 16 pa sve do 24 sata, uz DJ glazbu i svirke studentskih bendova srijedom.

Gradić unutar grada

– Drago mi je što smo tu drugu godinu zaredom i da smo probudili božićni duh, posebno za one koji su daleko od svojih kuća i roditelja, mislim da će posjećenost biti jako dobra – kazao nam je Josip Podrug, predsjednik Studentskog zbora, koji planira družiti se i zabavljati što više bude mogao, kao i Boško Pavić, stanar studentskog doma koji vjeruje da će kućice biti odličan odmak od fakultetskih obveza.

– Uz hranu, smještaj i dobre uvjete za obrazovanje, želimo našim studentima omogućiti i kulturne programe, ali i zabavu jer je i to dio njihovih života i Kampusa.

Ovo postaje već tradicija, dogodine ćemo s Turističkom zajednicom organizirati još brojnije kulturne sadržaje te staviti u fokus studentsku kreativnost i inovativnost – istaknuo je na otvorenju rektor Šimun Anđelinović, navodeći da je splitsko Sveučilište jedino u zemlji koje se može pohvaliti ovakvim adventskim programom za studente, čime se stvara živahan gradić unutar grada.

U posjećenost studentskih kućica ni najmanje ne sumnja Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice, koja je također bila na otvaranju jer se studentski Advent priključio gradskom božićnom programu, a studente je pozdravio i Blaženko Boban, župan splitsko-dalmatinski.


 

 

Naslovnica Split