Dalmacija Split

inspektori pred vratima

Rušenje se sprema još jednom splitskom klubu, ali vlasnik tvrdi: Imam rješenje, a oni ga ignoriraju! To je jadno!

inspektori pred vratima

Građevinski inspektori nastavljaju s akcijom uklanjanja bespravnih objekata na splitskim plažama, a na red je došao i objekt Cox na Trsteniku.  

Draganu Ercegoviću, vlasniku popularnog bara, još ne pada na pamet početi s razmontiranjem, piše Index,  jer ima rješenje Upravnog suda koje odgađa izvršenje rješenja Ministarstva graditeljstva o uklanjanju objekta. No čini se da su ga inspektori odlučili ignorirati...

- Pokazali smo im rješenje Upravnog suda, ali kažu da ih to ne zanima i da će ići protiv toga. To je smiješno, da građevinski inspektor ne sluša što mu je odredio sud. Eto u kakvoj državi živimo. To je jadno - požalio se Ercegović čiji objekt nema građevinsku dozvolu, a uz to je i poprilično izašao iz gabarita za koje mu je Grad dao odobrenje: umjesto tri modula od 12 kvadrata njegov ostakljeni objekt ima 260 kvadrata.

Ercegović ne spori da je u prekršaju, ali ističe da je lokal napravljen na čestici koja je pomorsko dobro i predviđena za ugostiteljstvo.

- Grad Split nam je dao koncesijsko odobrenje i sve moguće dozvole da bi sada se oglušio i ne žele poduzimati ništa po tom pitanju. Mislim da bi i Grad trebao snositi neke posljedice - smatra Ercegović koji je koncesijsko odobrenje imao za 2015. i 2016. godinu, no ne i za 2017. godinu.
 

Naslovnica Split