Dalmacija Split

STOP KAOSU

Ništa od zahtjeva za legalizacijom bespravnih kafića na Žnjanu: Grad i država odlučni u tome da konačno sruše nelegalne objekte na popularnoj splitskoj plaži

STOP KAOSU

Kako doznajemo, Banovina je zaprimila zahtjeve ugostitelja za legalizaciju nezakonito proširenih kafića na žnjanskom platou.

Prema informacijama kojima pouzdano raspolažemo, gradskom Upravnom odjelu za urbanizam su vlasnici ugostiteljskih objekata na Žnjanu priložili nepotpunu dokumentaciju čije bi kompletiranje trajalo najmanje mjesec-dva, pa je taj njihov potez protumačen kao "kupovanje vremena". Izvjesno je da će Grad odbiti poduzetničke zahtjeve za ozakonjenje "šankova" budući da izgradnja na pomorskom dobru nije moguća.

'Krenu li bageri u akciju tražit ćemo 10 milijuna kuna i podnijeti kaznene prijave!': ugostitelji sa Žnjana zaprijetili Gradu tužbama i povratom višegodišnjih koncesija

O tome će na traženje gradske uprave svoje mišljenje dati i izravno nadležno Ministarstvo graditeljstva. Resorna administracija, prema signalima koji dolaze do nas, po svemu sudeći će također poduprijeti odbijanje legalizacije. Grad i država su, prema svemu navedenom, očito zauzeli zajednički odlučni stav da ne popuštaju pritiscima i uvedu red na ovom području.

Naslovnica Split