Dalmacija Split

fire combat u splitu

Vatrogasci iz cijele zemlje imali su pune ruke posla: spašavali su, spajali crijeva, preskakali prepreke, penjali se na toranj...

fire combat u splitu

Pravi spektakl imali su na Rivi vatrogasci okupljeni iz cijele zemlje kako bi se borili na šestom po redu vatrogasnom natjecanju „Fire combat“, u organizaciji DVD-a Žrnovnica.

Ove godine je nazvan „Memorijal Andrija Sinovčić“ u čast višegodišnjeg predsjednika društva koji je preminuo u svibnju ove godine.

Natjecali su se i dobrovoljni i profesionalni vatrogasci u timovima po dva člana, u nekoliko dobnih kategorija, a svoju su imale i žene.

Cilj 19 natjecateljskih ekipa je bio najbrže i najspretnije savladati zahtjevne prepreke i situacije s kakvima se susreću i prilikom gašenja požara te intervencija u objektima.

Publika je pomno pratila njihovo spajanje crijeva, preskakanje prepreka, prolazak kroz tunel, penjanje i spuštanje s tornja visokog šest metara.

Bila je tu i lutka koju je trebalo spasiti, te onaj najteži dio, povlačenje crijeva napunjenog s vodom i pod tlakom čak 40 metara kako bi se pogodila meta.

- Bila je izuzetna posjećenost domaćih ljudi, ali i turista koji su iznenađeni jer takvo što nisu mogli vidjeti u svojoj zemlji.

Možemo se i s tim podičiti! To je jedno dobro druženje za vatrogasce, a prije svega uvježbavanje onoga svega što moramo prolaziti obučeni u kompletnu zaštitnu opremu i koristeći našu opremu - kazao nam je Milan Barbarić, predsjednik DVD-a "Žrnovnica".

Dodajmo kako je je ujedno bila i završnica svih vatrogasnih natjecanja u Hrvatskoj, kakva primjerice postoje u Rijeci, Osijeku i Zagrebu.
 

Naslovnica Split