Dalmacija Split

Potez očajnika

Peticija za opstanak: ugostitelji sa Žnjana provođenje zakona i dalje nazivaju stihijom, a svoju gradnju na crno poželjnom

Potez očajnika

"Mi dolje potpisani protivimo se stihijskom rušenju Žnjana i mišljenja smo da Žnjan kao takav treba ostati do donošenja novog plana", sadržaj je peticije koju posljednjih dana ugostitelji s ove splitske plaže nude na potpis svojim gostima.

Čini se da smatraju kako bi prikupljenim potpisima mogli popraviti svoju poziciju u ovim posljednjim tjednima prije dugoočekivanog dolaska bagera koji bi trebali omogućiti da ovaj vrijedan resurs grada Splita konačno prodiše.

No, očito valja još jednom ponoviti kako stvari stoje jer žnjanski ugostitelji kojima je već davno uručeno rješenje za rušenje provođenje zakona i dalje nazivaju stihijom, a svoju gradnju na crno smatraju poželjnom.

Svjesni su oni da urbanistički plan za Žnjan i sada postoji te da su uz blagoslov prijašnjih vlasti bespravnom gradnjom izašli izvan svih okvira i propisa.

Nedostupni za medije

Potiču građane na potpisivanje peticije koja bi trebala zaštititi njihov kriminal, za ovu godinu nemaju nikakve dozvole, a za 2016. godinu Gradu na ime koncesijskih odobrenja duguju više od milijun kuna.

Pokušali smo doći u kontakt s nekoliko ugostitelja sa Žnjana kako bismo dobili neke dodatne informacije vezano uz peticiju, prije svega što očekuju od nje, no nismo imali sreće. Naime, ili nisu bili dostupni ili nisu bili raspoloženi za razgovor za Slobodnu Dalmaciju.

Cijelu ovu posve očitu i jasnu situaciju ignorira i HDZ-ov koalicijski partner Željko Kerum riječima "neka ljudi rade do donošenja novog plana"... pa kako neće i oni kojima se uzima zlatna žlica iz usta.

Naslovnica Split