Dalmacija Split

varošani ispalili

Kasnili 40 dana, a igralište sada 'gradi' jedan radnik!? A to je tek pola priče zbog koje stanovnici centra Splita čupaju kosu od muke

varošani ispalili

Varošanima na znanje - danas bi doista trebala započeti sanacija oštećenja u Plinarskoj ulici.

Potvrdio nam je to Damir Babić, v.d. pročelnika za komunalu u Banovini, nakon što već dva dana izvođači radova iz tvrtke "Point Split" - ne trzaju. Početak zahvata bio je najavljen za protekli ponedjeljak, a stanovnicima te ulice i korisnicima poslovnih prostora ostavljene su obavijesti po portunima da prije početka prekopavanja Plinarske uklone ili izmjeste svoja vozila na druge lokacije.

Iako je ispod obavijesti bio potpisan Gradski kotar Varoš, njegov predsjednik Vjeko Santrić ogorčen je količinom informacija o zahvatu u ovoj ulici koje od nadležnih dobiva "na kapaljku".

- Već dva dana pokušavam doznati nešto više, ali nije mi to pošlo za rukom, o čemu sam se očitovao i preko društvenih mreža. Nitko se od radnika nije pojavio već dva dana, a još gore od toga je činjenica da stanare kuća i vlasnike poslovnih prostora nitko nije obavijestio zašto se ne radi i kada će opet krenuti posao - ogorčen je kvartovski čelnik.

Ne budi nam teško, i sami smo prošetali Plinarskom i, zaista, radovima ni traga, ali smo zato tragom te situacije pokušali odgovore potražiti u Banovini gdje nam je pročelnik Babić kazao kako se u ponedjeljak i utorak nije radilo zbog kiše, te nam je obećao da će se "Pointovi" radnici danas "nacrtati" na terenu, uz ispriku sugrađanima zbog nastalih neugodnosti.

Njihov će zadatak, osim "peglanja" rupa i oštećenja u samoj Plinarskoj, biti i sanacija platoa iza zgrade Hrvatskog narodnog kazališta gdje se ta ulica spaja s Teutinom i Matošićevom. No, ono što stanovnike Varoša prvenstveno zanima jest informacija gdje će parkirati svoje automobile dok se prekopava ulica jer su sva raspoloživa mjesta, i bez ovih radova, kronično popunjena.

Varošani nisu zadovoljni ni tajmingom, ali ni dinamikom radova na igralištu Osnovne škole "Marjan", koji su započeli 28. kolovoza, tik prije prvog zvona koje je označilo početak nastavne godine i povratka učenika u klupe.

- Odgovor na pitanje zašto se tek tada krenulo u radove čekam od 1. rujna - dodao je Santrić.

Inače, projekt vrijedan 337.654 kune na natječaju je dobila tvrtka "Cestar", koja je s potpisom gradonačelnika Andre Krstulovića Opare za izvođača odabrana još 18. srpnja, što znači da su s poslom započeli čak 40 dana kasnije! Na gradilištu smo jučer zatekli samo jednog radnika, a situacija nije puno bolja ni ostalim danima, napomenuo je Santrić koji tuda prolazi svakodnevno i prati što se zbiva na nesuđenom gradilištu.

Naslovnica Split