Dalmacija Split

Zalutali posjetitelj

Neuobičajena scena na Koteksu: prolaznike šokirao prizor izgubljene živine, a nitko ne zna kako joj pomoći

Zalutali posjetitelj

Jutros smo se probudili poprilično smrznuti i zbunjeni temperaturom koja više priliči onoj zimskoj nego ranojesenskoj. Rastreseni i blago 'smantani' uputili smo se svojim poslovima, ali čini se da se nešto događa i sa živim svijetom oko nas.

Iako rijetko obraćamo pažnju na stvari koje nas okružuju, ukoliko nas se one direktno ne dotiču, jutrošnji prizor na Koteksu mnoge je zbunio svojom neuobičajenošću.

Prolaznici, naime, nisu navikli na posjetitelje poput onoga koji je jutros kružio splitskim kvartom. Jedna je zalutala roda prošetala Gripama, a potom se i smjestila ispred ustanove 'Športski objekti' na Koteksu. Djelatnici ove javne ustanove nahranili su je konzervama, a roda se napila i vode iz lokve, no unatoč namirenosti djeluje prilično zbunjeno i izgubljeno.


Jedna od djelatnica ustanove kontaktirala je veterinarsku službu, a na poziv upućen liniji 112 proslijedili su njen upit 'komunali'. Izgubljenoj 'beštijici' naime, nitko ne može pomoći, jer očito ne postoji služba koja se bavi izričito takvim upitima.

Naslovnica Split