Dalmacija Split

nene je kralj!

Cijela Riva smijala se ovoj paškari, otkrili smo tko je pas koji se uživio u ulogu lava: 'Svoju grivu ne skida već 10 dana...'

nene je kralj!

Umiljati zlatni retriver prerušen u lava bio je apsolutna zvijezda ove nedjelje na splitskoj Rivi, gdje se, u sklopu Splitskog krnjevala, održao i poseban program pod nazivom 'Paškare'.

Iako možda nije potrebno posebno objašnjenje, riječ je o psećim maškarama među kojima se birala i najbolja maska, a pobjedu je uvjerljivo odnio upravo presmiješni retriver s lavljom grivom na glavi.

Svojom pojavom ovaj lajavi lavić nasmijao je jučer brojne Splićane, a mi smo uspjeli saznati i tko je pas koji se tako dobro osjeća u ulozi lava.

- Zove se Aragon, ali ga je naša djevojčica preimenovala u Nene i to ime je ostalo. Ma ne da mu smeta kostim, svoju grivu ne skida već 10 dana – kazala nam je vlasnica prvonagrađenog.

Druge dvije nagrade otišle su psiću u vjenčanici i ninja kornjači.

Podsjetimo, organizator "Paškara" je posljednjih nekoliko godina udruga "Sehaliah" koja brine o napuštenim kućnim ljubimcima s područja Splita.

- Ovom akcijom pokušavamo dodatno podignuti svijest o napuštenim ljubimcima, te pokazati kako život sa psom nije samo obaveza, već i prava zabava – rekla nam je Lucija Jelača, volonterka udruge "Sehaliah". 

Naslovnica Split