Dalmacija Split

Lista Velog Mista traži koaliciju SDP-HDZ, a oni neće na izbore

Dvojac Jerkov - Bralić
Lista Velog Mista neće izaći na lokalne izbore za Gradsko vijeće Splita niti će Željko Jerkov biti kandiat za gradonačelnika, obznanili su članovi LVM u četvrtak te pozvali SDP i HDZ da nadiđu svoje ideološke razlike i stvore koaliciju za spas Splita.

- To tražimo da bi se Split pomakao naprijed, kao ulog u bolju budućnost. Iskoristit ćemo svoj utjecaj na biračko tijelo i zatražiti da daju potporu velikoj koaliciji - rekao je Jerkov na konferenciji za novinare u četvrtak. Objasnio je da se Lista na takav potez odlučila zbog niza nepoznanica u zakonu o lokalnim izborima. U zakonu je jasno jedino da će bez podrške većine u gradskom vijeću budući gradonačelnik biti u pat poziciji i neće biti u mogućnosti raditi - kaže Jerkov.

- SDP i HDZ jedini će moći dobiti većinu u gradskom vijeću. Ako oni ne prihvate biti zajedno, alternativa je beskonačna trgovina za svaki glas podrške u vijeću, zaključio je Jerkov te podsjetio da je Lista i prije četiri godine predlagala takvu koaliciju.

Na pitanje je li kolacija dvije velike stranke smišljena da bi se onemogućilo Željku Kerumu da postane gradonačelnik, Jerkov je odgovorio kako je po mišljenju Liste jedina šansa za Split koalicija HDZ-SDP i da Lista drugu mogućnost ne vidi. Ako dvije najjače stranke odbiju koalirati, LVM će naknadno odlučiti koga će poduprijeti na svibanjskim izborima.

Lista je prikupila više od dvije tisuće potpisa građana koji podupiru njihovu kandidaturu.

Duška Čolović / EPEHA

Naslovnica Split
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last