Dalmacija Split

’domine’ dijelile informativne letke

Nema skloništa za žene žrtve nasilja

’domine’ dijelile informativne letke

Kampanju “16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama” obilježile su jučer u Marmontovoj ulici “Domine” - udruga za razvoj civilnog društva i promicanje ženskih prava.

Kako je objasnila Mirjana Kučer, članica Udruge, cilj je javnost upozoriti na činjenicu da na području grada Splita i cijele Splitsko-dalmatinske županije nema skloništa za žene koje trpe nasilje. - U cijeloj Dalmaciji stanje je katastrofalno.

Ne možemo ostati indiferentne na činjenicu da je 25. studenoga, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, Vlada s pet udruga potpisala ugovor o suradnji na tom području, a da na tom događaju nije bilo nikoga iz Splita i Dalmacije - kazala je Kučera, naglasivši da žene, uz fizičko, seksualno i psihičko nasilje, mogu trpjeti i ekonomsko nasilje, s obzirom na to da statistike bilježe čak 65 posto nezaposlenih žena.

Aktivisti “Domina” tako su jučer dijelili informativne letke i knjižice, a prihod od prodaje majica i kuhinjskih krpa sa sloganima te udruge ići će u Fond za borbu protiv nasilja nad ženama pri “Dominama”.

U okviru kampanje obilježeno je još nekoliko važnih datuma, kao što su Međunarodni dan ljudskih prava, Dan borbe protiv nasilja nad ženama i Svjetski dan borbe protiv AIDS-a.

F.B.

Naslovnica Split