Dalmacija Split

GUŽVA U CENTRU

Zbog asfaltiranja kod 'Prime' mijenjaju se trase 10 autobusnih linija

GUŽVA U CENTRU

Iz "Cestara" najavljuju kako danas počinje sanacija asfalta na dijelu Sinjske ulice, te na predjelu oko Trga Gaje Bulata ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta. Kako nam je kazao Jakov Anterić, voditelj održavanja gradskih prometnica u toj tvrtki, radovi će obuhvaćati autobusno stajalište ispred robne kuće "Prima Grad", kolnik oko kuće Jelaska te Sinjsku ulicu do hotela "Cornaro".

– Predviđeno trajanje radova je pet dana, a za to vrijeme promet će navedenom trasom biti dopušte jedino vozilima s dozvolom, dostavnim vozilima i taksijima, sve uz kontrolu prometnih policajaca – kazao nam je Anterić.
Dok bude trajalo postavljanje novog asfalta, promet će se na spomenutom potezu odvijati naizmjenično.

"Prometove" autobusne linije broj 1, 5, 5a, 6, 11, 14, 16, 18, 22 i 23, koje imaju iskrcajne i ukrcajne stanice kod "Prime", promijenit će trasu do utorka, kada je planiran završetak radova.

Tako će se linije broj 1, 14, 16 i 22, umjesto oko kuće Jelaska, okretati oko trafostanice na Manuškoj poljani, gdje će biti privremena stanica.

Autobusi na prugama 5 i 5a će s Poljičke ceste skretati u Dubrovačku ulicu, pa Mažuranićevim šetalištem, Ulicom Domovinskog rata i Zagrebačkom se vraćati na stalnu trasu.

Linija broj 6, prema centru grada će iz Ulice Domovinskog rata skretati ulijevo u Vukovarsku i nastavljati starom trasom, dok će 11 iz Poljičke ulaziti u Dubrovačku, pa Mažuranićevim šetalištem i Ulicom Domovinskog rata stizati do Zagrebačke.

Linija broj 18, umjesto kod "Prime", okretat će se oko autobusnog terminala na Sukoišanu, pa se preko Gundulićeve, Sukoišanske, Ličke i Domovinskog rata vraćati na staru trasu u Zagrebačku ulicu.

Noćna linija broj 23, umjesto od HNK, polazit će iz Trajektne luke.

Naslovnica Split