Dalmacija Split

okrugli stol

Radije plaćaju kazne nego da zaposle invalide

okrugli stol

Iako je pravilnik kojim se regulira kvotno zapošljavanje osoba s invaliditetom na snazi gotovo godinu i pol dana, poslodavci i dalje nerado zapošljavaju djelatnike s određenim poteškoćama.

Štoviše, državi će radije platiti kaznu za kršenje spomenutog propisa negoli da radno mjesto prepuste invalidnoj osobi. Rečeno je to, među ostalim, na okruglom stolu koji je, upravo na spomenutu temu, održan u četvrtak u Centru za informiranje i savjetovanje u karijeri (CISOK).

- Činjenica jest da je većini poslodavaca lakše platiti svakog mjeseca kaznu u državni proračun zbog ignoriranja već spomenutog pravilnika, a ona iznosi 30 posto minimalne plaće radnika određene tvrtke u zadnjih šest mjeseci. Ta svota se obično kreće oko 940 kuna, i množi se s brojem osoba s invaliditetom koje je određeni poslodavac trebao zaposliti u svojoj firmu. Zakon, inače, propisuje da tri posto od ukupno zaposlenih u tvrtki budu osobe s invaliditetom. Treba napomenuti i kako se dopušta mogućnost zamjenske kvote kad su u pitanju specifična zanimanja i djelatnosti, tako da se poslodavcu tolerira da četiri invalidne osobe uzme na stručno osposobljavanje ili praksu - kazala je Aleksandra Hajdić, viša stručna savjetnica za zapošljavanje u splitskom HZZ-u.

Zavod, prema njezinim riječima, nastoji senzibilizirati poslodavce za ovaj problem, no oni se nevoljko odazivaju. Najbolju suradnju imaju, naravno, s ustanovom DES, koja organizira brojne radionice i edukacije za osobe s invaliditetom. Nakon što prođu obuku, lakše dolaze i do posla, tvrdi Aleksandra Hajdić.

- I poslodavci u istoj branši imaju različiti stav po pitanju angažiranja osoba s invaliditetom. Jednog velikog trgovca, da ga sad ne imenujem, pitali smo može li zaposliti nekoliko evidentiranih na birou s poteškoćama, na što nam je rekao kako oni nisu za tu djelatnost. S druge strane, tvrtka "Tommy" je u svom skladištu našla radna mjesta za dvije osobe s invaliditetom.. Primjeri dobre prakse su i tvrtke "Adriaplan", "Maestro projekt", te "Globalna hrana" koja je nositelj franšize McDonald's za područje Hrvatske. Osim toga, dogovorili smo i suradnju s hotelskim kućama "Le Meridien Lav" i "Radisson Blu" koje će naredne sezone, također, zapošljavati osobe s invaliditetom - govori Aleksandra Hajdić.

Njezina kolegica Sanja Belamarić, stručna savjetnica u splitskom HZZ-u, izjavila je kako Zavod vrlo izdašno sufinancira zapošljavanje invalidnih osoba, i to u iznosu od čak 75 posto. Primjera radi, za visokoškolovanu osobu bez radnog iskustva vlasnik tvrtke će dobiti 44.400 kuna subvencije od biroa.

Kvotno zapošljavanje ipak nije natjeralo poslodavce da među svoju radnu snagu uvrste i osobe s invaliditetom, smatra i Ante Raos, predsjednik Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije.

– Da je 8000 poslodavaca zaposlilo samo po jednog invalida, a bili su dužni i više prema ovom pravilniku o kvotnom zapošljavanju, puno bi se učinilo. Imamo informaciju, međutim, da su to tvrtke na lukav način zaobilazile, i to tako da su svojim dosadašnjim radnicima određene nesposobnosti pretvarale u invaliditet i smanjivale im plaću, a sve kako ne bi morali primati stvarne invalide. Ne bih ja, međutim, stalno ni prozivao privatne poslodavce, koji imaju i previše problema kako bi opstali. Treba se zapitati koliko je Grad zaposlio osoba s invaliditetom u ovih godinu i pol dana ili tvrtke u državnom vlasništvu, kojima je to, sasvim sigurno, manji problem nego privatnicima – drži Raos.

Naslovnica Split