Dalmacija Split

11 odabranih

Gradonačelnik Baldasar primio najbolje splitske osnovnoškolce

11 odabranih

Foto: Joško Ponoš / CROPIX

Gradonačelnik Ivo Baldasar sa zamjenicom Aidom Batarelo te Anđelkom Visković, savjetnicom za obrazovanje, primio je 11 splitskih osnovnoškolaca koji su u protekloj školskoj godini 2014/2105 ostvarili iznimne uspjehe na državnim natjecanjima.

Svi učenici primili su priznanje i medaljon Marka Marulića za svoj trud i uspjeh u vidu plasmana na jedno od tri prva mjesta u područjima: matematika biologija, kemija, informatika, talijanski jezik, mladi tehničari i poduzetnici te mladi Hrvatskog Crvenog Križa - Čestitam svim učenicima, njihovim mentorima te ravnateljima škola što potiču razvoj talenta i potencijala. 

Grad Split prati i pratit će ovakve uspjehe te će ih sukladno tome znati nagraditi. Osim stipendija, u skoroj budućnosti planiramo osmisliti financijsku potporu svim izvrsnim učenicima koji se pokažu na državnim natjecanjima. - kazao je Baldasar.

Među nagrađenim učenicima bio je i Darijan Gudelj, učenik 7. razreda OŠ Manuš koji je osvojio prvo mjesto na natjecanju iz matematike. Darijanu je ovo treće uzastopno prvo mjesto na natjecanju iz matematike, također za nekoliko dana primit će i treći Oskar znanja. Izniman uspjeh skromnog momka koji kaže kako je ipak važno nagraditi trud svih učenika. 

- Test je bio težak onoliko koliko ste se pripremili. Meni je bio relativno lagan, dok je nekome možda bio težak. Tri puta sam pobijedio i naravno da sam zadovoljan, ali isto tako dosta sam se trudio da napravim te rezultate. Osim matematike zanima me i fizika. Oskar znanja pokazuje da se naše znanje cijeni, iako se to možda ne čini, a sama dodjela nagrada je kruna tog truda - kazao nam je Darijan uz kojeg je nagrade primilo 10 njegovih vršnjaka.

Luka Bulić Bračulj,učenik 7. razreda OŠ Meje, za 2. mjesto na Državnom natjecanju iz biologije te 2. mjesto u natjecanju iz kemije Ana Bilić, učenica 8. razreda OŠ Spinut, za 3. mjesto na Državnom natjecanju iz talijanskog jezika Sara Lovrinović, učenica 8. razreda OŠ Pujanke, za 1. mjesto na Državnom natjecanju mladih tehničara i poduzetnika Dominik Matijaca, učenik 8. razreda Kman-Kocunar, za 3. mjesto na Državnom natjecanju iz informatike Josip Bartulović, Toma Kristić, Antonio Krolo, Marta Ljubetić, Josipa Mamić, Josip Miholjević, učenici 8. razreda OŠ Kman-Kocunar za 2. mesto na Državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa u pružanju prve pomoći.

KATARINA LUJAK
Naslovnica Split