Dalmacija Split

napokon!

Splitski piciginaši imaju novo vodstvo, pučisti bačeni u more

napokon!
Splitski piciginaši su dobili novo vodstvo. Na izbornoj skupštini «Ekološkog društva Picigin-Bačvice» većinom glasova za novog predsjednika imenovan je Ivica Vrandečić, dugogodišnji piciginaš. Dosadašnji čelnik Zdenko Matošić, odradio je sa svojom ekipom 12 godina kao prvi čovjek društva. Dobio je sve pohvale za svoj rad, ali kako je rekao, već se malo od svega umorio i došlo je vrijeme za mlađe.

Izborna skupština protekla je u tipično piciginaškom stilu. Kada je došlo vrijema izbora dopredsjednika i prestalih članova predsjedništva prevagnuo je miris «ića i pića» s obližnjih stolova i aklamacijom je prihvaćeno da se izbori nastave nekom drugom prigodom jer šteta je da takve delicije čekaju.

Nekoliko tjedana kasnije, u nastavku izborne skupštine koja je odrađena na samim Bačvicama, svi su članovi novog predsjedništva izabrani jednoglasno. U novom čelništvu ima znanstvenika, profesora, stomatologa, ugostitelja, umirovljenika, novinara, odvjetnika... Aktivnih piciginaša više je nego ranije. Neumorni dosadašnji tajnik Branko Bosanac ubuduće će smanjiti intenzitet svoga rada, ali ulazi u čelništvo društva.

Oni koji su galamili na skupštini zamalo su bačeni u more kao što je to bio slučaj s legendarnim piciginašem i akviziterom Jurom Zokovićem. 87-godišnji počasni doživotni predsjednik Toni Veršić pojavio se pola sata nakon završetka skupštine ostajući dosljedan tome da ne mijenja svoje životne navike dolaska na Bačvice. Dio piciginaša također nije mijenjao svoje životne navike pa je skupštinu osluškivao iz mora jer je bio probijen termin za početak uobičajene partije picigina u podne. Na to je mogla utjecati jedino kakva nova obilata marenda i piće, ali toga se novi predsjednik (ne)namjerno nije dosjetio.


Naslovnica Split