Dalmacija Split

BOLNIČKA KADROVSKA KRIŽALJKA

KBC Split: Saraga novi šef Pedijatrije, Bučan vodi očnu kliniku

BOLNIČKA KADROVSKA KRIŽALJKA

Sanacijski upravitelj tvrdi da pomlađuje KBC, a ne da kadrovira

Dr. Kolja Poljak, sanacijski upravitelj KBC-a Split, na vodeća mjesta nekih bolničkih klinika i zavoda imenovao je nove ljude. Tako je novi šef Klinike za očne bolesti postao Dr. Kajo Bučan, koji je na toj dužnosti naslijedio Dr. Milana Ivaniševića.

Dr. Nevena Pavlova na čelnome mjestu Klinike za dječje bolesti zamijenio je dr. Marijan Saraga, dok je dr. Dinko Pivalica postao novi šef Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju s reumatologijom, koji je dosad predvodio dr. Tonko Vlak. Promjena se dogodila i na Klinici za neurologiju, gdje je dr. Ivu Lušića, dugogodišnjeg predstojnika, zamijenila dr. Marina Titlić.

Tu očito neće biti kraj “rošadama”, jer će dr. Jugoslava Bagatina, dugogodišnjeg predstojnika Klinike za unutarnje bolesti i bivšeg zamjenika ravnatelja KBC-a, tijekom studenoga na mjestu šefa “unutarnje klinike” zamijeniti dr. Maja Radman, aktualna zamjenica sanacijskog upravitelja.

Duplančiću nova kardiologija

Nova kadrovska križaljka možda bi prošla i relativno neopaženo da neki unutar KBC-a u tome nisu odmah vidjeli “zakulisne igre”, “teorije zavjere”, kadroviranje, netrpeljivost...

– Nema govora ni o kakvim smjenama, političkom kadroviranju ili nekakvoj netrpeljivosti prema kolegama. Jednostavno u KBC-u se provodila unutarnja reorganizacija posla, ljudi su poslali prijave na interne natječaje za šefove klinika i zavoda, a ja sam kao sanacijski upravitelj u najboljoj vjeri odabrao nove vodeće ljude pojedinih organizacijskih jedinica. Sve što radim, radim u interesu splitske bolnice i smatram da će ove promjene pozitivno djelovati na rad KBC-a – rekao nam je dr. Poljak, koji je praktički pomladio rukovodeći kadar nekih bolničkih jedinica.

Prema novom ustroju KBC-a, kardiolozi i invazivni kardiolozi više ne djeluju u sklopu Klinike za unutarnje bolesti, slično zagrebačkom Rebru i u većini svjetskih klinika, nego su dobili svoj Zavod za bolesti srca i krvnih žila, na čijem je čelu dr. Darko Duplančić, bivši ravnatelj KBC-a Split.

– Želim na kraju zahvaliti svim šefovima klinika i zavoda koji su dosad obnašali te dužnosti. Posebno što su u vremenu stvaranja KBC-a Split dali veliki obol da postanemo ovo što smo danas, odnosno druga bolnica po važnosti u Hrvatskoj – zaključio je dr. Poljak.

Ivica Marković

Naslovnica Split