Dalmacija Split

luksuz nad luksuzima

U Brodosplitu-BSO porinuta putnička jahta od 60 metara

luksuz nad luksuzima

FOTO: Ilustracija / CROPIX

U Brodosplit-Brodogradilištu specijalnih objekata d.o.o. danas je porinuta novoizgrađena luksuzna putnička jahta koja se gradi za stranog naručitelja Laplaine Management Ltd. sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim otocima.

Riječ je o brodu duljine 60 metara, širine 10,68 metara, visine do glavne palube 4,5 metra i gaza u punom opterećenju 3,1 metar, a koji će postizati brzinu veću od 13 čvorova, priopćeno je iz splitskog brodogradilišta.

Za vlasnika i njegove goste, o kojima će brinuti 10 članova posade, predviđene su tri raskošne VIP kabine u koje se može smjestiti šestero putnika.

Na kraćim relacijama, jahta će na svoje četiri palube, u dva luksuzno opremljena salona i jednom otvorenom na palubi kormilarnice te pratećim javnim prostorima, moći primiti 75 osoba, navodi se u priopćenju.

Jahta je porinuta u visokoj fazi opremljenosti, a gradi se prema pravilima i pod nadzorom Hrvatskog registra brodova. Isporuka je predviđena u rujnu ove godine, kažu u Brodosplitu.

Taj je ugovor, nakon tri kruzera građena za tržište SAD-a u razdoblju od 2006.-2008. godine, daljnji iskorak Brodosplit-BSO na tržište putničkih brodova visoke klase, zaključuje se u priopćenju.

H
Naslovnica Split