StoryEditorOCM

Sinjaninu ili Sinjanki četiri i pol milijuna na loto sedmici

Piše PSD.
1. lipnja 2008. - 14:55

Napokon je i Sinj dobio svog milijunaša. Dobitna kombinacija Lota 7/39 koja je sretniku donijela 4,5 milijuna kuna uplaćena je u kiosku znakovitog naziva "Buba mara" u Glavičkoj ulici kod tvornice Dalmatinka Nova.

Vlasnik kioska Ivica Jadrijević Tomas samo se tajanstveno smiješio kada su ga mnogi počeli salijetati pitanjima zna li ime sretnog dobitnika ili dobitnice milijunskog iznosa.

Po Sinju se vijest brzo pročula i počela su nagađanja. Netko je "provalio" provalio kako je dobitak otišao u susjedne Glavice, zaseok Romci jer se istu večer u tom mjestu čula pucnjava, pjesma a bio je i vatromet. Ispostavilo se da se radi o slavlju vjenčanja.

Zatim se pojavila teorija da je Loto dobila neka od radnica Dalmatinke Nove koje su nekoliko dana štrajkale ispred glavnog ulaza, a obzirom da je kiosk u blizini možda je neka od radnica tražeći zadnju nadu uplatila loto. Sinjani su komentirali da bi to bilo najpoštenije jer su radnice zaslužile taj novac.

Prema položaju kioska dobitnik bi, ako je iz Cetinskog kraja, trebao biti iz naselja oko Dalmatinke Nove, iz Glavica ili čak iz Otoka ili Gale jer često znaju mještani tih naselja na putu kući uplatiti loto u tom kiosku. Inače u Cetinskom kraju je rijetkost da netko bude dobitnik Lota.

Tako je u zadnjih tridesetak godina zabilježeno samo par slučajeva. Zadnji veći dobitak dogodio se prije par godina kada je dobio loto od nekoliko stotina tisuća kuna jedan Cetinjanin iz okolice Sinja.

Dobitak od 250.000 DEM izvučen je u Sinju 1997.g. a za vrijeme bivše države jedan Sinjani je dobio na Lotu koji je izvlačila fatalna Suzana Mančić nekoliko tisuća DEM. Ali za njegovu nesreću tada se u bivšoj državi javilo još desetak sretnika pa je dobitak podijeljen.

Sinjani pamte veliki dobitak koji je na njemačkom lotu dobio Branimir Vuković prije skoro četiri desetljeća. On je između ostalog tada kupio crveni Alfa romeo i ondašnjem popularnom VIS-u Alkaru kompletnu glazbenu opremu, a znao je avionom skoknuti u Rim na kavicu.

Inače najbolja ilustracija trenutnog gospodarskog stanja u Sinju je i izjava jednog obrtnika koji je na pitanje što bi uradio s tim novcem rekao kako bi platio dugove struje HEP-u i s ostatkom novca kupio malo mesa.

Vito Perić / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:23