StoryEditorOCM
Obala‘Ne mogu mi ništa‘

Ovo je Toni Rebić, stolar zbog kojeg se trese predsjedničko osiguranje: Nije mi bilo ža nimalo. Dogodine ću in šou priredit!

Piše Andrea Topić
27. prosinca 2019. - 16:16
Imotski, 201219. Toni Rebic, imotski aktivist i autor zida placa na autobusnom kolodvoru u Imotskom.Duje Klarić/HANZA MEDIA

Prije dvije godine Toni Rebić zastao je pored matuna na imotskom kolodvoru. Iz džepa je izvukao flomaster i zapisao na zidu jedno ime.

Danas ih je na stotine. Tisuće. Imena onih koji su morali otići. Mučno je kad samo pokušate zamišljati kako bi mogli izgledati svi ti mladi koji su u 21. stoljeću, u državi koja je dio Europske unije, nepovratno napustili Dalmatinsku zagoru.

Jesu li njihove bake, dok su ih ispraćale na ovom kolodvoru, brisale suze krpenim maramicama? Koliko je puta tu gdje stojimo izgovoreno “i pamet u glavu”? Jesu li stigli kući za Božić? Je li ovaj Marko zidar, je li ova Ana konobarica, hoće li se oni ikada vratiti, posjećuju li zavičajne klubove, mrze li taj svoj Stuttgart, preziru li irski Cork ili im je, zapravo, vani odlično?

Zid plača boli gledat...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:15