Dalmacija Split županija

upozorenje

Pala je velika količina kiše, pogađate koja vijesti slijedi? Iz splitskog Vodovoda obavještavaju da se zamutio izvor Jadra, evo što poručuju građanima

upozorenje

Velika količina kiše koja pada zadnjih dana zamutila je izvor Jadra koji pitkom vodom napaja šire područje Splita, ali je zbog zaliha u vodospremama, voda iz slavina još uvijek ispravna za piće, bez potrebe prethodnog prokuhavanja, izvijestili su iz splitskog Vodovoda i kanalizacije.

- Naime, uređaj za mjerenje vrijednosti mutnoće vode na samom izvoru rijeke Jadro, pokazao je zamućenje iznad dopuštenih vrijednosti te je za očekivati kako bi u dogledno vrijeme, nakon pražnjenja vodosprema, moglo doći do povećanja mutnoće pitke vode i u vodoopskrbnoj mreži na području Splita, Solina, Podstrane, Kaštela, Segeta, Okruga i Trogira - upozoravaju.

Djelatnici Laboratorija za pitke vode i Uprava Vodovoda i kanalizacije Split kontinuirano prate situaciju te će javnost na vrijeme biti informirana o eventualnim mjerama koje treba poduzeti u slučaju povećanja parametra mutnoće vode u vodoopskrbnoj mreži, kažu u ViK-u.

Naslovnica Split županija