StoryEditorOCM

Supetarski Ljetni karneval u znaku 'Posljednje večere hrvatske Vlade' i 23 ćevapčića

Piše PSD.
26. srpnja 2009. - 15:41

U okviru supetarskog Ljetnog karnevala na „Malom mostu“ izvedena je performans na temu „Posljednja večera Hrvatske Vlade“. Vlada je zasjedala uz bučne prosvjede maškara koje su nosile transparente na kojima je, uz ostalo, pisalo : Idemo dalje-pješke, Koliko je 2 posto od ništa, Kupite nam knjige, Hoćemo most od Supetra do Splita, Vratite nam nediju…. Žene nezadovoljnje novim zakonom o oplodnji prosvjedovale su s transparentima. „ Oću mužu, oću rodit!

Za sve primjedbe i povike Vlada nije imala previše sluha. Na stolu između premijera Ive Sanadera i njegove zamjenice Jadranke Kosor bile su velike škare koje su oni često pokazivali prosvjednicima dajući im do znanja da je na pomolu sveopće-kresanje. Bilo je nesuglasica i među ministrima, osobito na relaciji Šuker-Polanćec. Tijekom zasjedanja ministar zdravstva Milanović je pohitao uzbuđenoj Kosorici izmjeriti tlak, a nakon obavljenog pregleda zadovoljno je ustvrdio „ Dobro je“, a Sanader je dodao „Jadranka, idemo dalje“.

U jednom trenutku na zaprepaštenje svih ministara Sanader je ustao kazavši „Ja odlazim“, a istodobno je uz supetarski most pristala luksuzna jahta. Svi su ga pokušali uvjeriti da to ne radi, a najdalje je je otišla Kosorica koja je kleknula na oba koljena ispred njega sa zamolbom da izmjeni tu svoju odluku. Međutim, Sanader je ostao-neumoljiv. Pozdravio se sa svima . odmahnuo rujom, zakoračio na jahtu i nestao pod okriljem mraku u nepoznatom smjeru. Pratili su ga povici ministara:“Ivo, vrati se“!!

Nakon toga je vodstvo u Vladi preuzela Jadranka Kosor, a odmah do nje je sjeo ministar financija Ivan Šuker. Međutim, Vlada ništa pametno nije mogla smisliti. Štedjeli su i na mineralnoj vodi za piće, ali se proračunski manjak nije mogao nikako nadomjestiti, a prosvjedi maškara bili su sve jači. U jednom je trenutku Đurđa Adlešić podigla tablicu s natpisom „ Podnosim ostavku“. Odjednom se poput duha na supetarskom mostu iznenada pojavio Ivo Sanader. Za neke ministre to je bilo oduševljenje, a za neke – zaprepaštenje.Ipak, su ustali i složno zapivali :“ Vratija se Ive…“.

Za posljednju zajedničku večeru poručili su 23 ćevapčića. Toliko,naime, prema novoj odluci Vlade iznosi- PDV.

Sve su to svojom glazbom pratili osebujni zagrebački Soulfingersi te plesom mlade supetarke članice Studio talent M i Studija Renata.

Ivica Radić/EPEHA
snimio: nikola vilić / cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:12