StoryEditorOCM
Dalmacijaotvoreno kulturno ljeto

Tučepi: više od tisuću gledatelja na otvorenju ljeta

Piše PSD.
12. srpnja 2009. - 20:34

Više od tisuću gledatelja slilo se u tučepski zaseok Čovići u kojem je podignuta zastava 4. tučepskoga kulturnog ljeta naziva kKuTz (ka kultura u tučepskim zaseocima) i odigrana prva u nizu predstava “Cinco i Marinko” Kazališne družine Glumci u Zagvozdu s Vedranom Mlikotom i Dankom Ljuštinom.

Zamisao Ivice Mijačike da se kulturnim događanjima ožive stari zaseoci, da se čitavi Gornji Tučepi (Selo) pretvore u igraonicu pod vedrim nebom, u kojoj su zidovi kamenih kuća s drvenim škurama, sularima i konobama kulisa koja daje posebnu dimenziju predstavi, zaživjela je kao najoriginalniji događaj na Mediteranu.

Mali trg u Čovićima presvučen kamenim pločama iz kojega se ulazi u uske uličice, podsjećao je sinoć na Stradun s otvaranjem Dubrovačkih ljetnih igara. Dakako, gledatelji su uživali u vrhunskoj izvedbi “Cinca i Marinka” i do suza se nasmijali.

A kad su se reflektori ugasili, upalila su se svjetla u konobama, u kojima su Čovići spremili za brojne goste riblje i mesne specijalitete. A u najvećoj teči pripremila se raščika s pamidorima.

Upućeni kažu da se iz Hercegovine nabavilo 120 kg raščike. U sljedeću subotu otvara se zaseok Šimići za Teatar exit i predstavu Ivice Bobana “Kako misliš mene nema”.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:09