StoryEditorOCM
Dalmacijapobjedio na natječaju

Sin bivšeg HDZ-ova načelnika izabran za šefa sablasno praznog Prihvatnog centra za migrante u Dalmatinskoj zagori

21. kolovoza 2018. - 23:01

Ante Samardžić je izabran na internom oglasu za voditelja Tranzitno-prihvatnog centra za strance u Trilju.

Taj objekt zajedno s Postajom granične policije u Trilju koštao je oko 3,6 milijuna eura, a financiran je iz Schengenskog instrumenta. Objekt je otvoren i stavljen u funkciju 1. travnja 2017. godine, a godinu i tri mjeseca nije imao svog voditelja jer su sva dosadašnja kadrovska rješenja imala prefiks v.d.

Nakon afere u Imotskom, koja ga je koštala i kaznenih prijava, s tog mjesta v.d. voditelja otišao je Ante Đuka, a poslove voditelja do objave i provedbe internog oglasa za popunu ovog radnog mjesta obavljao je službenik Ante Samardžić.

 

Interni oglas za popunu ovog mjesta objavljen je 20. lipnja ove godine i na njega se prijavilo četvero kandidata.
Kako nam odgovaraju iz MUP-a:

- Od četvero kandidata, testove je prošlo troje kandidata. Ante Samardžić je nakon testiranja i razgovora bio prvi na rang listi te je nakon provedenog postupka izabran na radno mjesto voditelja Tranzitnog prihvatnog centra za strance Trilj. Imenovani je do izbora bio raspoređen na radno mjesto šefa smjene Tranzitnog prihvatnog centra za strance, dok je tijekom državne službe obavljao poslove radnog mjesta policijskog službenika za nezakonite migracije - obavještavaju nas iz MUP-a, navodeći da je Samardžić po struci stručni specijalist kriminalistike u zvanju - viši policijski inspektor.

Oni koji smatraju da je ovaj izbor pomalo čudan, navode da je Samardžić samo dvanaest godina u policiji (taman koliko mu je bilo dovoljno za izbor) i da je sin Branka Samardžića, HDZ-ova načelnika općine Otok u četiri mandata, a oni koji u Samardžiću vide dobro rješenje smatraju da njegov izbor nema nikakve veze s ocem koji je ionako izgubio zadnje izbore u toj općini, i da je riječ o policajcu koji šuti i radi i da puno zna o policijskom poslu.

Budući da već dugo nismo pisali o Tranzitno-prihvatnom centru za strance, upitali smo MUP što je s tim objektom.
- Smještajni kapacitet je 66 mjesta (48 mjesta za muške osobe, 8 za ženske osobe i 10 mjesta za obitelji), dok je na dan 17. kolovoza u centru smještena jedna osoba - stoji u priopćenju MUP-a.

Treba li reći da nas je brojka od jedne osobe koja je tamo smještena jako iznenadila?

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:01