StoryEditorOCM
Dalmacijaledeni rekordi

Osnovna škola u Trilju zatvorena zbog leda, na Zelovu izmjereno -19 stupnjeva!

27. veljače 2018. - 11:19

U utorak ujutro na području Cetinske krajine izmjereni su ovozimski ledeni temperaturni rekordi. Na meteo-postaji DHMZ u Glavicama u utorak u 7 sati izmjereno je minus 8 stupnjeva Celzijusa. Tijekom noći na istoj postaji živa se spustila do minus 12 stupnjeva, a na 5 centimetara od tla izmjereno je minus 15 stupnjeva.

Rekordno niske temperature izmjerene su i na mjernim postajama Županijskih cesta. U Kamenskom je izmjereno minus 17 stupnjeva, u Bisku minus 15 i u Trilju minus 13 stupnjeva Celzijusa.

Iz Zelova su javili da su u utorak u 5 sati izmjerili minus 19 stupnjeva. Zbog velike hladnoće i snijega od kojega se na dijelu lokalnih prometnica stvorila ledena kora u više naselja triljskog kraja cestovni promet se odvija otežano. Nisu mogli voziti školski autobusi koji svakodnevno od ukupno 803 učenika OŠ Trilj u školu i natrag kućama prevoze 260 učenika.

- U ponedjeljak poslijepodne vozači autobusa obišli su ceste kojima svakodnevno prolaze i izvijestili me da je zbog poledice na dijelu prometnica rizično voziti djecu. Zato sam radi sigurnosti učenika putnika, ali i ostalih učenika kao i učitelja koji pješice dolaze u školu po dijelovima zamrznutih kolnika i nogostupa donio odluku da se danas neće održati nastava u centralnoj školi i područnim odijeljenjima. Ako se tijekom dana vrijeme ne pogorša i ukoliko sve ceste budu prohodne za sigurnu vožnju autobusa nastava u srijedu redovno će se održavati – kazao nam je Davor Hrgović, ravnatelj OŠ Trilj.

U utorak je otkazano održavanje nastave i u osnovnoj glazbenoj školi Jakova Gotovca u Sinju i njenim područnim odjelima u Otoku i Trilju.

U OŠ Stjepana Radića u Tijarici nastava se u utorak održavala redovno. Putevi do svih naselja iz kojih dolaze naši učenici su prohodni i školski autobus redovito vozi. Na nastavu nije došlo samo nekoliko učenika iz Gornje Tijarice gdje je kroz protekla dva dana pao veći snijeg – kazala nam je ravnateljica Ana Bravić.

Nema nastave ni u Solinu

Zbog opasnosti od poledice u utorak neće se održati nastava ni u poslijepodnevnoj smjeni u OŠ don Lovre Katića, OŠ kraljice Jelene i OŠ Vjekoslava Paraća u Solinu.

Nastava će se od srijede 28. veljače 2018. održavati po redovitom rasporedu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:03