StoryEditorOCM
DalmacijaNema mira u vrgoračkoj 'Pčelici'

Zamjenska 'teta' žali se da je izostavljena: ravnateljica preporučuje malo strpljenja jer će svi doći na red

6. siječnja 2018. - 16:31
VRGORAC_DJECIJI_VRTIC_PCELICA

Strasti i duhovi ne smiruju se u Dječjem vrtiću "Pčelica" u Vrgorcu. Nakon nedavnog mirnog prosvjeda 20-ak djelatnika vrtića uoči sjednice Upravnog vijeća, na kojem su otkazi uručeni tajnikuStanku Opačku i djelatnici računovodstvaSenki Mihaljević, pojavili su novi problemi – zamjene. Kad neka od "teta", naime, ode na bolovanje ili na porodiljni dopust, netko je treba zamijeniti, a red je dug i ne poštuju se kriteriji, tvrdi nam Sandra Marinović.

- Devet godina radim na zamjenama u vrtiću, 2003. godine položila sam stručni ispit. Ugovor za zamjenu istekao mi je 30. lipnja 2017. godine. No, od tada nisam ni u kakvim kombinacijama za bilo kakvu zamjenu, vjerojatno je razlog tome što ne pripadam istoj političkoj opciji kao gradski čelnici i ravnateljica vrtića. Nema nekog drugog posebnog razloga. Jedna moja kolegica ide u ponedjeljak iz Područnog odjela u Dusini na porodiljni dopust, a ja nisam ni blizu toga da budem zamjena, iako mi se to nalazi pred kućom, devet godina radim taj posao i radila sam već u tom odjelu. Ustanova mi ne bi trebala plaćati putne troškove i tu bih uštedjela nešto novca – kazala nam je, prilično ogorčena, Sandra Marinović, bivša zaposlenica "Pčelice".

Kontaktirali smo i ravnateljicu Dječjeg vrtića Snežanu Vuletu, da čujemo i njezinu stranu priče o tome poštuje li se red na zamjenama ili ima raznih pritisaka i političkih podilaženja.

– Mene osobno ne zanima politika, tako da bih ja to odmah isključila iz ove priče. Preporučujem malo strpljenja, svi će doći na red – rekla je Snežana Vuleta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:51