StoryEditorOCM
Dalmacijaizaslanstvo pokoljenja poljičana s europskog istoka posjetilo pradomovinu

Limići iz Ukrajine na primanju kod župana Sanadera

Piše PSD.
28. travnja 2009. - 21:18
Mnogo je raseljenih Hrvata koji s radošću posjećuju domovinu, no rijetki su oni koji su upornošću pronašli zaboravljene korijene na našim prostorima u posljednjih pet stoljeća.

Takvi su pripadnici roda Limić iz Ukrajine, koji podrijetlo vuku iz Poljičke republike. Stoga su od lani pripadnici roda Limića drugi put posjetili pradomovinu. Njihov dolazak bio je prigoda i za primanje na najvišoj političkoj razini u sjedištu Županije.

Domaćin, župan Ante Sanader, poželio je dobrodošlicu dragim gostima:

− Mi smo jedni drugima već izrazili sve riječi dobrodošlice, ljubavi i prijateljstva, a želimo da se ovi tradicionalni posjeti nastave − kazao je Ante Sanader.

Na dobrodošlici je uzvratio Andrej Limić, prenoseći pozdrave svih pripadnika roda Limića koji potječu iz Hrvatske, a danas žive u Ukrajini. Među njima je više od pet stotina pravih pripadnika roda Limića, dok ih je ukupno, sa svim članovima obitelji, gotovo pet tisuća.

Limići su umjetnici, sveučilišni profesori, gospodarstvenici, pa je moguća suradnja na svim životnim područjima, posebice u razmjeni studenata i turizmu.

Da su se veze između domovine pradjedova i roda Limića doista učvrstile, najbolji je dokaz to što se jedna Ukrajinka već udala u Hrvatskoj. U to ime župan Sanader imao je vrlo konstruktivan prijedlog za još bolju suradnju:

− U Hrvatskoj ima mnogo neoženjenih, dobrih momaka, a poznato je da su Ukrajinke lijepe cure, pa zašto se ne bi bolje upoznali? − kazao je župan. Na primanju su bili i Petar Rodić, veliki knez Poljičke republike, te mali knez Ante Radovčić.

Ojdana KOHAREVIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:01