Dalmacija Split županija

otužna atmosfera

Debakl na otvaranju 'Šestanovačkog ljeta': može li bar bikijada spasiti kulturnu manifestaciju u Dalmatinskoj zagori?

otužna atmosfera

Potpuni debakl. Tako bi se u jednoj jednostavnoj rečenici mogao opisati početak "Šestanovačkog ljeta", kulturne manifestacije koju je na "svečanom otvaranju" predstavom "Testament" u izvođenju KUU-a "Mosor" iz Gata posjetilo samo pedesetak gledatelja.

Razloge slabe posjećenosti očito treba tražiti negdje drugdje, jer glumačka skupina iz Gata uistinu se maksimalno potrudila da ono malo gledatelja ne osjeti otužnu atmosferu upravo zbog nedostatka zainteresiranosti za takve događaje. A ta otužna atmosfera osjećala se na svakom koraku, jer žalosti činjenica da je u obližnjem kafiću bilo više posjetitelja nego gledatelja na predstavi.

Je li uistinu posrijedi nezainteresiranost ili svojevrstan revolt s obzirom na to da je prvi put organizaciju i pokroviteljstvo iz ruku "Udruge za bolji Šestanovac" preuzela lokalna vlast, ostaje vidjeti.

Pred nama je još desetak predstava, vokalnih nastupa i bikijada. Upravo bi ova potonja događanja mogla popraviti prosjek posjećenosti kulturnih događanja u mjestu.

 

Naslovnica Split županija