StoryEditorOCM
DalmacijaBRAVO MOMCI!

Čudo u Zagvozdu! Dida (93) se rasplakao od sreće nakon što mu je HGSS spasio psa iz bunara...

14. veljače 2017. - 23:00
cuko 3.JPG

Dva dana i dvije noći jedan je pas u Rašćanima Gornjim u općini Zagvozd čekao da mu netko spasi život. Upao je u seoski bunar udaljen od središta sela. U hladnoj vodi, koja na sreću nije bila duboka, zavijao je i lajao. No njegov vlasnik, 93-godišnji Marijan Erceg nije se sam osudio krenuti u potragu za svojim ljubimcem.

Pomoć mu je odmah ponudio Marijanov susjed, koji je, obilazeći svoje pčelinje košnice čuo očajni lavež psa. Sam se nije mogao spustiti u bunar koji je pri vrhu vrlo uzak svega 40 x 40 centimetara. To su stari seoski bunari, otvor im je uži, dok su u dubini širi. Susjed je na kraju alarmirao službu 112, a oni pak Gorsku službu spašavanja.

-Dobili smo obavijest o psu i nije bilo dvojbe, uputili smo se kolega Željko Međurečen i ja. Uz veliki oprez Željko se uz pomoć konopa spustio kroz uski prolaz, pomogao sam mu spustiti i dio opreme u bunar. Dalje je teklo sve po planu. Zavezao je nesretnog psa i izvukao sam ga vani. Vjerujte, i Željko i ja čekali smo kako će pas reagirati, hoće li moći izdržati. Na svu sreću malo je drhtao, dobio je hranu, jednostavno je oživio, na radost sviju nas, a posebno gazde Marijana - pojasnio je na kraju Fedor Ante Kukavica iz Gorske službe spašavanja.

 

 

 

 

 

Braco Ćosić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:22