StoryEditorOCM
Dalmacijaobitelj na okupu

Velika fešta u Solinu: baka Reza proslavila stoti rođendan!

3. listopada 2016. - 15:55
terezija_nincevic2-021016

U Solinu u Đurini, posebno je jučer bilo veselo u obiteljskoj kući na adresi Ante Starčevića 29. Puno emocija prštilo je tom prilikom s rođendanske torte s brojkom sto, bake Terezije Ninčević, u obitelji omiljena Reza, koja je sa svojim najbližima proslavila ovaj veliki životni jubilej.

Oko obiteljskog stola okupili su se tako sin Zlatko Ninčević i kćer Nedjeljka, udana Škaro, potom unuka Nikolina Ninčević, dok je unuk Neno, Nikolinin brat, na brodu, a vjerujemo da je na dalekom moru nazdravio u čast bakine stotice, potom unučad Željan Škaro, te Vedrana Škaro, te praunuci: sedamnaestogodišnji Frane Škaroi 12-godišnja Gabriela Škaro, te 11-godišnja Tea Ninčević.

Stigla je na proslavu i bakina rodbina po majci, sin pokojne sestre JozefineMiroslav Piroh i supruga Katica, nevjesta Sanja i unuk Marko.

- Doživjela sam lijepu starost, jer imam tako dobru familiju koja mi je sve priuštila, a imam i četvero unučadi i troje praunučadi. Svi smo na okupu i nitko sretniji od mene – veli nam baka Terezija dok joj dalje naviru osjećaji, sjeća se još kako je prije 80 godina, kao djevojka, iz Dervente došla u Solin raditi, jer je željela vidjeti more, a poslije se ovdje i udala, za Nikolu Ninčevića.

Suprug je, nažalost, umro još prije 35 godina, a svi su, inače, u obitelji i susjedstvu uvijek bili složni, govori. Voli pogledati emisije o Solinu da bude u tijeku što se događa u njenom gradu, kaže.



Najmlađa praunuka Tea nam s osmijehom kazuje kako rado iz Splita dođe kod prabake, jer se voli s njome družiti.

- Umjerena vam je baka Terezija u svemu, ona zaista zna slušati svoj organizam – potvrđuje nam Marija Gabrić Škaro, Željanova supruga, koja joj je, kako je baka rado i istakla, i njezina osobna liječnica.

“Sretan rođendan ti, sretan rođendan bakoooo...”- zapjevali su joj uglas, onda je slijedilo puhanje svijeća, zasjale su i prsakalice u boji, a jednu od torti, s figurom bake u naslonjaču, prekrasno je izradila i unuka Vedrana.

Svi su se za ovu priliku spustili u prizemlje obiteljske kuće, kod Zlatka i supruge Ružice, Terezijine nevjeste, gdje će se druženje vjerujemo nastaviti i iza svečanog obida.

Jer danas, upravo na njezin rođendan, u posjet će joj, kao jednoj od najstarijih sugrađanki, stići i solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević, sa čestitkama i prigodnim darovima.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 14:36