StoryEditorOCM

Dan jagoda bit će i u Makarskoj

Piše PSD.
10. travnja 2008. - 22:08

Poglavari grada Vrgorca uzvratili su posjet makarskoj vladi te na sastanku razmotrili niz pitanja o intenzivnijoj suradnji na planu gospodarstva, turizma i sporta, kao i o zajedničkim nastupima prema županiji i ministarstvima u Zagrebu.

Saborski zastupnik i gradonačelnik Vrgorca Boris Matković već je i do sada u svojim izjavama poručivao da stoji na usluzi makarskom kraju jednako kao i vrgoračkom, jer u Saboru zastupa čitavu regiju. Osim toga čelnici oba grada smatraju da se prirodno oslanjaju jedan na drugog, a kroz demografske migracije vrgorački je kraj kadrovski popunjavao makarske potrebe.

Vrgorac postaje sve zanimljivije područje i demografski put će se okrenuti “uzbrdo”, kazao je Matković, dodavši kako je Vlada Ive Sanadera znala prepoznati interese vrgoračkoga kraja kroz koji prolazi najznačajnija cestovna infrastruktura koja znači novi život.

Osim gospodarske zone, koja će postajati sve zanimljivija za Makarsko primorje, makarski hotelijeri su zainteresirani za ekopoljoprivredne proizvode s vrgoračkih gazdinstava koje će plasirati turistima, što je u svjetskim razmjerima vrlo značajno. Kao prvi korak Vrgorčani će u Makarskoj organizirati Dan jagoda, kao što su to lani učinili u hotelu “La Meridien” u Splitu.

A. Dragičević / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:33